Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ταρακουνήθηκε το νησί!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Έσκασε τώρα! Ισχυρός σεισμός έγινε στην Κρήτη λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου (2/5). Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση και τα Ρίχτερ, που ταρακούνησαν το νησί.

6 Ρίχτερ ήταν η ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Κρήτη. Ο σεισμός έγινε περίπου στις 15:50 και μεσημέρι του Σαββάτου και έφερε ανησυχία στους κατοίκους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ισχυρή δόνηση έγινε στο Λιβυκό πέλαγος νότια της Κρήτης.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 97 χλμ. νότια της Ιεράπετρας και το εστιακό του βάθος στα 10 χλμ. Να υπενθυμίσουμε ότι σεισμός έγινε και χθες στο νησί.

Εκτός από τον σεισμό στην Κρήτη είχαμε δόνηση και στην βόρεια Ελλάδα

Ακόμα μία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη χώρα μας και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία μιας και έγινε αισθητή σε αρκετά μέρη της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα στον Έβρο.

Σημειώθηκε στις 14:01 το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Φιλιππούπολης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 2 χλμ.Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές του Έβρου.

Ισχυρή σεισμική δόνηση είχαμε όμως και στη Ρουμανία

Σεισμός 5,0 Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου σε περιοχή της Ρουμανίας, με τον σεισμό να γίνεται αισθητός στην πρωτεύουσα της χώρας Βουκουρέστι αλλά και στη γειτονική χώρα, Μολδαβία.

Η δόνηση σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε στις 01.04 τοπική ώρα, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 23 χιλιόμετρα. Λίγη ώρα μετά την εκδήλωση του σεισμού, δεν είχαν υπάρξει αναφορές για θύματα, τραυματισμούς ή ζημιές.

Η περιοχή όπου εκδηλώθηκε η δόνηση, στην κομητεία της Βρανσέα, είναι μία από τις πιο δραστήριες σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, με τους ερευνητές να ασχολούνται εκτενώς.

χάρτης με σεισμό στη Ρουμανία