Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Έσκασε τώρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ισχυρός σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στα ανοιχτά της Κρήτης, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού για την συχνότητα με την οποία οι σεισμικές δονήσεις «χτυπάνε» την περιοχή.

Σεισμική δόνηση 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21.03 νότια της Αγίας Γαλήνης στο Λιβυκό πέλαγος.

Σύμφωνα με το Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το επίκεντρο υπολογίζεται 7 χιλιόμετρα νότια της Αγίας Γαλήνης και 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου και σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις είχε εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα, ενώ σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι και στη Βόρεια Ελλάδα.

σεισμός Κρήτη

Πηγή: ethnos.gr

Μόλις χθες, ένας σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε

Ισχυρός σεισμός 4,5 Ρίχτερ «έσκασε» πριν λίγο σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου. Σε ποια περιοχή χτύπησε ωστόσο;

Ο σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τη Ρόδο και συγκεκριμένα στην επαρχία Μούγλων, ενώ να σημειώσουμε πως πρόσφατα σημειώθηκε σεισμός και στην Αθήνα και αναστάτωσε τους κατοίκους.

«Έσκασε» ισχυρός σεισμός εκτός των 4,5 Ρίχτερ και στην Ρουμανία

Σεισμός 5,0 Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου σε περιοχή της Ρουμανίας, με τον σεισμό να γίνεται αισθητός στην πρωτεύουσα της χώρας Βουκουρέστι αλλά και στη γειτονική χώρα, Μολδαβία.

Η δόνηση σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε στις 01.04 τοπική ώρα, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 23 χιλιόμετρα. Λίγη ώρα μετά την εκδήλωση του σεισμού, δεν είχαν υπάρξει αναφορές για θύματα, τραυματισμούς ή ζημιές.

Η περιοχή όπου εκδηλώθηκε η δόνηση, στην κομητεία της Βρανσέα, είναι μία από τις πιο δραστήριες σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, με τους ερευνητές να ασχολούνται εκτενώς. Χθες, σεισμός σημειώθηκε και στην Σαντορίνη ο οποίος ταρακούνησε το νησί για τα καλά.

σεισμός Ρουμανία