Νέος σεισμός "ταρακούνησε" την Κρήτη

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νέος σεισμός

Νέος σεισμός "ταρακούνησε" το νησί της Κρήτης, που το Σάββατο "είδε" ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξης των 6 Ρίχτερ. Τι λένε οι πληροφορίες για το νέο "χτύπημα".

Ειδικότερα η σεισμική δόνηση έγινε περίπου στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί, που είχε το Σάββατο κι άλλη ισχυρή δόνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η νέα δόνηση ήταν 4,3 βαθμών.

Σεισμό εκτός από τη Κρήτη είχαμε και στη Βόρεια Ελλάδα

Ακόμα μία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη χώρα μας και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία μιας και έγινε αισθητή σε αρκετά μέρη της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα στον Έβρο.

Σημειώθηκε στις 14:01 το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Φιλιππούπολης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 2 χλμ, ενώ ισχυρός σεισμός χτύπησε πριν από μερικές μέρες και την Αθήνα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές του Έβρου.

μέτρηση σεισμού

Ισχυρή δόνηση είχαμε όμως και στην Ρουμανία - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός 5,0 Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου σε περιοχή της Ρουμανίας, με τον σεισμό να γίνεται αισθητός στην πρωτεύουσα της χώρας Βουκουρέστι αλλά και στη γειτονική χώρα, Μολδαβία.

Η δόνηση σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε στις 01.04 τοπική ώρα, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 23 χιλιόμετρα. Λίγη ώρα μετά την εκδήλωση του σεισμού, δεν είχαν υπάρξει αναφορές για θύματα, τραυματισμούς ή ζημιές.

Η περιοχή όπου εκδηλώθηκε η δόνηση, στην κομητεία της Βρανσέα, είναι μία από τις πιο δραστήριες σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, με τους ερευνητές να ασχολούνται εκτενώς.