Ανώγεια: Κηδεύουν τον νεκρό μαντιναδολόγο - Σπάραξε η μαυροφορεμένη μάνα

Ακούστε το μοιρολόι των συγγενών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανώγεια: Κηδεύουν τον νεκρό μαντιναδολόγο - Σπάραξε η μαυροφορεμένη μάνα

Μαυροφορεμένη η μάνα του μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη που είναι ένας από τους νεκρούς του φονικού στα Ανώγεια. Σήμερα γίνεται η κηδεία του άτυχου άντρα. Ακούστε την μάνα και τους συγγενείς του να σπαράζουν λέγοντας το τελευταίο μοιρολόι.

Τα Ανώγεια είναι σήμερα «βουβά» και το μόνο που ακούγεται σε όλο το χωριό είναι τα σπαρακτικά μοιρολόγια της μαυροφορεμένης γυναίκας του και των παιδιών του μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη. Μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τον άνθρωπο τους, έναν άνθρωπο της τέχνης και της παράδοσης.

Συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να τους παρηγορήσουν. Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο καφενείο της οικογένειας για να πουν το τελευταίο αντίο στον «Ντελικανή» Λευτέρη Καλομοίρη.

Το χρονικό του φρικτού φονικού στα Ανώγεια που κηδεύουν σήμερα τον 63χρονο μαντιναδολόγου για τον οποίο σπάραξε η μάνα του

Σήμερα κηδεύουν τον 63χρονο που προσπάθησε να αποτρέψει το κακό όταν είδε μπροστά του τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη να κρατάει το όπλο του και κατάλαβε τις προθέσεις του. Νωρίτερα ο γιος του Μανώλης είχε μια έντονη λογομαχία με τον 30χρονο και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νεαροί άνδρες είχαν πιαστεί στα χέρια.

Ο 30χρονος φανερά εκνευρισμένος πήγε στο σπίτι του πήρε το όπλο του και επέστρεψε στο σπίτι των Καλομοίρηδων.Ο άτυχος 63χρονος προσπάθησε να σταματήσει τον Γιώργο Ξυλούρη και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση όταν πυροβολήθηκε φέρεται να ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στην περιοχή ενώ λίγο πριν τις 11 το πρωί δεκάδες συγγενείς και φίλοι προσέρχονταν στο καφενείο της οικογένειας για να πουν το «ύστατο» χαίρε στον 60χρονο. Ν απούμε ότι ανάρτηση για τον Λευτέρη Καλομοίρη έκανε και η Μαρία Τζομπανάκη, η οποία τον γνώριζε και μας συγκίνησε με τα όσα έγραψε.

Πηγή: cretapost.gr