Ανώγεια: Σπάραξε η κόρη του 63χρονου - Τα λόγια που τσακίζουν κόκαλα

Τι ανέφερε για το διπλό φονικό;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανώγεια: Σπάραξε η κόρη του 63χρονου - Τα λόγια που τσακίζουν κόκαλα

Σήμερα το πρωί έγινε η κηδεία του 63χρονου, Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος ήταν ένα από τα δύο θύματα του διπλού φονικού στα Ανώγεια, με την κόρη του να μιλάει για το συμβάν και να σπαράζει, με τα λόγια της να "τσακίζουν" κόκαλα.

Μια συγκλονιστική αναφορά στον Γιώργο Ξυλούρη έκανε η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη στον επικήδειο που εκφώνησε για τον πατέρα της, στην εκκλησία της Παναγίας στο Περαχώρι Ανωγείων.

Πέραν του πατέρα της, αποχαιρέτησε και τον άλλο νεκρό του διπλού φονικού. «Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό», είπε, καλώντας την κοινωνία των Ανωγείων να δείξει ψυχραιμία και να μείνει ενωμένη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αποχαιρετήσουν τον πατέρα της με μαντινάδες και χορό γιατί αυτά του άρεσαν πάντα, ενώ από τη μεριά του ξέσπασε και ο πατέρας του 30χρονου.

Στο τελευταίο αντίο στον 63χρονο βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος, όπως συνέβη και στην κηδεία του 30χρονου το απόγευμα της Κυριακής, καθώς το χωριό δεν έκανε κανένα διαχωρισμό.

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερη προσοχή συνεχίζονται οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες, που οδήγησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο διπλό φονικό και «τύλιξαν» στα μαύρα τα Ανώγεια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του cretalive, στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν καλυκες από δύο όπλα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν 8 κάλυκες από μικρό 9αρι και αυτές αποδίδονται στο όπλο που παρέδωσε ο 29χρονος γιος του Λ. Καλομοίρη στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και ένας κάλυκας από 9αρι κανονικό που θεωρείται ότι αυτός αφορά στη σφαίρα που έπληξε θανάσιμα τον Καλομοίρη.

Όπως τονίζεται, είναι κρίσιμο σε ό,τι αφορά στην ιατροδικαστική πλευρά, να διευκρινιστεί η απόσταση βολής της σφαίρας που δέχθηκε ο άτυχος μαντιναδολόγος. Αυτό προσπαθούν να το προσδιορίσουν οι ιατροδικαστές και χαρακτηρίζεται κρίσιμο στοιχείο, καθώς υπάρχει και ένα σενάριο περί εκπυρσοκρότησης, το οποίο διακινείται.

Σε ό,τι αφορά το ύψος της βολής που δέχτηκε ο 63χρονος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε διαφορά ύψους, αυτό σημαίνει ότι ο Καλομοίρης ήταν πιο χαμηλά όταν δέχθηκε τη σφαίρα, που του έκοψε το νήμα της ζωής.

Πηγή: protothema.gr

Τι συνέβη σήμερα στην κηδεία του 63χρονου που σπάραξε η κόρη του

Μετά το φονικό που σημειώθηκε στα Ανώγεια, και την κηδεία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, σήμερα θα λάβει χώρα η κηδεία του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, ενώ την ίδια στιγμή, ο γιος του θα βρεθεί στον εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Μία ημέρα μετά την κηδεία του Γιώργου Ξυλούρη, οι συγγενείς του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη θα του πουν το τελευταίο αντίο. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή κηδεύτηκε ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης. Στην κηδεία πήγαν μάλιστα και συγγενείς του 63χρονου, ενώ διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας, καθώς υπάρχουν οι φόβοι για βεντέτα. Η παρουσία συγγενών του Καλομοίρη ωστόσο και οι δηλώσεις της κόρης του σε τηλεοπτικό κανάλι, δείχνει πως υπάρχει μία προσπάθεια να ηρεμήσουν οι τόνοι.

Η κόρη του 63χρονου θύματος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε πως «έφυγαν άδικα δύο ζωές», αναφερόμενη προφανώς στον πατέρα της, αλλά και στον Γιώργο Ξυλούρη, που έπεσε λίγο αργότερα νεκρός, από το όπλο του γιου του Λευτέρη Καλομοίρη, ενώ μετά την κηδεία του βαφτίστηκε ο γιος του.

Φονικό στα Ανώγεια

Φονικό στα Ανώγεια: Στον εισαγγελέα ο γιος του Καλομοίρη

Την ώρα που θα κηδεύεται ο 63χρονος λυράρης, ο γιος του, Μανώλης Καλομοίρης, αναμένεται να βρίσκεται στον εισαγγελέα Ρεθύμνου προκειμένου να καταθέσει για το φονικό. Χθες παραδόθηκε στην αστυνομία και σήμερα αναμένεται να δώσει την δική του εκδοχή για το διπλό φονικό ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς βρίσκεται.

Στους αστυνομικούς φέρεται να κατέθεσε πως βρισκόταν στο σπίτι, όταν άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει. Αμέσως όρμησε έξω από το σπίτι, παίρνοντας το 9άρι όπλο που είχε. Μόλις είδε τον πατέρα του νεκρό, είπε πως θόλωσε και χωρίς να το σκεφτεί σκότωσε τον 30χρονο πατέρα δύο παιδιών, Γιώργο Ξυλούρη, για να τον εκδικηθεί.

Ο πυγμάχος Μανώλης Καλομοίρης, το βράδυ του Σαββάτου φέρεται να πήρε το όπλο και να σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη, με τον οποίο είχαν έντονη λογομαχία νωρίτερα, για ασήμαντη αφορμή. Ο πατέρας του φέρεται να προσπάθησε να σταματήσει τον Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος μετά τον διαπληκτισμό του, πήγε στο σπίτι του Καλομοίρη με όπλο, προσπαθώντας να τον αποτρέψει από το να μπει μέσα και να του κάνει κακό.

Τελικά, ο Ξυλούρης τον πυροβόλησε, αφαιρώντας του τη ζωή. Λίγα λεπτά μετά ο γιος του θύματος πήρε με την σειρά του το όπλο και σκότωσε τον Ξυλούρη, για να εκδικηθεί για την απώλεια του πατέρα του.

Πηγή: iefimerida.gr