Συναγερμός και στο Αλεξάνδρα - Πανικός με τα ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού

Αυξάνεται ο αριθμός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός και στο Αλεξάνδρα - Πανικός με τα ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρα μιας και έχουν εντοπιστεί συνολικά τρία ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού που έχουν σκορπίσει την ανησυχία τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ασθενείς.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Αλεξάνδρα» ύστερα από τη διάγνωση δυο ασυμπτωματικών ασθενών με κορωνοϊό.

Περίπτωση ασυμπτωματικού ασθενή με κορωνοϊό σήμανε συναγερμό και στο «Αλεξάνδρα». Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για ασθενή ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έγινε διασωλήνωση και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), δίχως να έχει συμπτώματα κορωνοϊού -και γι' αυτόν τον λόγο δεν αντιμετωπίστηκε ως τέτοιο.

Αλεξάνδρα κορωνοϊός

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι του ελήφθη δείγμα και την επόμενη μέρα το αποτέλεσμα έδειξε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Αμεσα, 15 εργαζόμενοι του νοσοκομείου τέθηκαν σε καραντίνα. «Θέλει ιδιαίτερη προσοχή τώρα που ανοίγουν χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία στα νοσοκομεια για να αποφευχθεί διασπορά του κορωνοϊό. Είναι απαραίτητος ο μοριακός έλεγχος σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία» λέει ο κ. Γιαννακός της ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει:

«Αυτό προϋποθέτει τα νοσοκομεία να διαθέτουν την υποδομή να κάνουν στα εργαστήρια τους τον έλεγχο για κορωνοϊό και όχι να περιμένουν ένα 24ωρο ή και περισσότερο να βγει η εξέταση από άλλα εργαστήρια.», ενώ δείτε και τι ειπώθηκε για την πιθανότητα μη ύπαρξης εμβολίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Πέρα από τα κρούσματα του Αλεξάνδρα δείτε και τι συνέβη με τα κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε από εχθές το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου εντοπίστηκαν δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού, σε ασθενείς που ήταν εντελώς ασυμπτωματικοί, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στο νοσοκομείο.

Συναγερμός σήμανε χθες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, 70χρονη νοσηλευόμενη γυναίκα δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα του ιού για δέκα ημέρες και λίγο πριν μπει στο χειρουργείο βρέθηκε θετική.

Η 70χρονη βρισκόταν σε κλινική, όπου πριν από μέρες μεταφέρθηκε και ένας 81χρονος με ύποπτα συμπτώματα, αρνητικός όμως στον ιό. Ωστόσο, ο άνδρας στο δεύτερο τεστ βρέθηκε θετικός.

Πάνω από 40 άτομα, ανάμεσά τους γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές και τραυματιοφορείς υποβλήθηκαν σε τεστ, καθώς οι δύο θετικοί ασθενείς νοσηλεύονταν χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις για πολλές ημέρες.

Άμεσα, έγιναν ενέργειες για την απολύμανση του χώρου, ενώ χθες στην σχετική ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο εμβόλιο.

Πηγή: eleftherostypos.gr