Έκτακτο: Αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Όλα όσα ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: Αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Δείτε Live την ενημέρωση που γίνεται αυτήν την ώρα για τον κορωνοϊό και τις εξελίξεις που έχουμε. Πόσα είναι τα νέα κρούσματα στην χώρας μας σύμφωνα και με το Υπουργείο Υγείας; Ενημέρωση γίνεται και από τον υπουργό πολιτικής Προστασίας Νικό Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι στο σύνολό τους 2.642, εκ των οποίων 10 είναι τα νέα και 35 διασωληνωμένο και 146 θάνατοι.

Οριστική ανακοίνωση είχαμε ωστόσο και από την Κεραμέως για τις Πανελλήνιες. Δείτε αναλυτικά όλα όσα αποκάλυψε για το μέλλον των σχολείων.

Δείτε live την ενημέρωση

Εκτός από την ενημέρωση, σας αφορά και η διαφωνία του Σωτήρη Τσιόδρα με τον ΠΟΥ

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι ο στόχος είναι να χτιστεί σταδιακά η ανοσία «όπως δείχνει η εμπειρία άλλων χωρών, στις οποίες είχαμε τα τραγικά αποτελέσματα που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες με την αύξηση της θνησιμότητας και την υπερφόρτωση των δομών υγείας».

Ο καθηγητής υποστήριξε ότι διίστανται οι απόψεις για το θέμα της ανοσίας. «Η σταδιακή ανοσία που θα οδηγούσε σε εξασφάλιση του πληθυσμού δεν είναι γνωστή. Μερικοί μιλούν για 50%, άλλοι για 70%. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να γίνει απότομα» είπε και προσέθεσε:

«Με τον όρο σταδιακή ανοσία εννοούμε να εκτεθούν κάποιοι στον ιό και να εμφανίσουν αντισώματα που θα τους προστατεύσουν. Υπάρχουν δυο απόψεις. Η μια είναι αυτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περί μη ανάπτυξης αντισωμάτων, η οποία δεν με βρίσκει σύμφωνο. Η δεύτερη τοποθέτηση βασίζεται στην εμπειρία που έχουμε από τους κορωνοϊούς. Βάσει αυτής (σ.σ. όσοι προσβάλλονται από τον κορωνοϊό) θα έχουν ανοσία για τουλάχιστον ένα χρόνο. Θα αποδειχθεί στο μέλλον αυτό, όταν θα έχουμε τεστ αντισωμάτων».

Πηγή: iefimerida.gr