Άγριο ξέσπασμα του Σωτήρη Τσιόδρα: «Δεν κρύβουμε θανάτους, δεν πρόκειται για...»

Τι ανέφερε για τους νεκρούς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άγριο ξέσπασμα του Σωτήρη Τσιόδρα: «Δεν κρύβουμε θανάτους, δεν πρόκειται για...»

Άγριο ξέσπασμα του Σωτήρη Τσιόδρα, πως «δεν κρύβουν θανάτους και δεν πρόκειται για επινόηση δικιά του».Σχολιάζοντας το θέμα κατά την ενημέρωση για την πορεία της νόσου τόνισε πως ο αντικειμενικός τρόπος να καταγράφονται οι θάνατοι είναι όταν όποιος ασθενής.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας σχολίασε την παραφιλολογία, όπως τη χαρακτήρισε, σχετικά με τον τρόπο που η επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού καταγράφει τα θύματα από την πανδημία.

Σχολιάζοντας το θέμα κατά την ενημέρωση για την πορεία της νόσου, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως ο αντικειμενικός τρόπος να καταγράφονται οι θάνατοι είναι όταν όποιος ασθενής, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, είχε θετικό μοριακό πρόσημο και πέθανε. Όπως είπε, «έχεις θετική PCR, είσαι κρούσμα». Δεν υποκαταγράφουμε θανάτους, δεν τους κρύβουμε» είπε ο λοιμωξιολόγος.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως οι οδηγίες του ΠΟΥ σχετικά με την ταξινόμηση των θανάτων με συγκεκριμένα κριτήρια είναι σαφείς. Οποιοσδήποτε θάνατος με θετική PCR (μοριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό) δεν θα πρέπει να αποδίδεται σε άλλη αιτία χωρίς ξεκάθαρη αιτιολόγηση. Στην Ελλάδα, ως σήμερα έχουν καταγραφεί 147 νεκροί από τον κορωνοϊό.

Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο, τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Ωστόσο για να μην εμπίπτει στη λίστα των θυμάτων κορωνοϊού κάποιος ασθενής θα πρέπει να βγει αρνητικός στον ιό, να περάσει καιρός και τότε ο θάνατός του να αποδοθεί σε άλλη αιτία.

«Αν είχαμε το ελεύθερο να κρίνουμε κατά το δοκούν, τότε θα καταγράφαμε λιγότερους θανάτους και δεν θα τηρούσαμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες» επανέλαβε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μάλιστα, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης δεν ακολούθησαν το πρωτόκολλο αυτό, παρότι ο αριθμός των θανάτων γενικά παρουσιάζεται ασυνήθιστα αυξημένος. «Παρατηρούμε μεγάλες αυξήσεις των θανάτων, μεγάλο μέρος των οποίων αποδίδεται στον νέο ιό» είπε, χωρίς αυτό να μπορεί να διαπιστωθεί.

Σωτήρης Τσιόδρας: Δεν πρόκειται για επινόηση δικιά μου

«Δεν πρόκειται για επινόηση δικιά μου. Η επιστημονική κοινότητα της χώρας ακολουθεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες, την επιστημονική πρακτική, δεν εξυπηρετούμε καμιά σκοπιμότητα» σημείωσε κλείνοντας το θέμα της καταγραφής θανάτων του κορωνοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε ωστόσο, το ποσοστό που αντιπροσώπευε τους θανάτους από τον ιό στην Ελλάδα και τα θύματα του οποίου παρουσίαζαν την τυπική εικόνα της νόσου Covid-19 είναι συντριπτικό. Η πνευμονία και η αναπνευστική ανεπάρκεια ήταν κλινική εικόνα που παρουσίασαν σχεδόν όλοι οι θανόντες από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.Να πούμε ότι αναφορικά με τον κορωνοϊό είχαμε και μια δυσάρεστη είδηση καθώς πέθανε ο Dave Greenfield.

Πηγή: iefimerida.gr

Εκτός από το ξέσπασμα του Σωτήρη Τσίοδρα σοκ προκαλεί ότι δολοφονήθηκε γιατρός που ήταν κοντά σε σημαντικές ανακαλύψεις

Σοκάρει η είδηση ότι Κινέζος καθηγητής που ερευνούσε για τον κορωνοϊό δολοφονήθηκε άγρια. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν να ήταν κοντά σε "σημαντικές ανακαλύψεις".

Ο άνδρας, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι είναι ο επίκουρος καθηγητής Μπινγκ Λιου (Bing Liu), είχε τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι, το λαιμό, τον κορμό και τα άκρα, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Ross.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, πιστεύουν ότι ένας δεύτερος άνδρας, με το όνομα Χάο Γκου (Hao Gu), ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του, πυροβόλησε και σκότωσε τον Λιου στο σπίτι του πριν επιστρέψει στο αυτοκίνητό του και αυτοκτονήσει, πυροβολώντας τον εαυτό του στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άντρες γνωρίζονταν, αλλά δεν υπάρχει «ένδειξη ότι ο Λιου αποτέλεσε στόχο επειδή ήταν Κινέζος». Επίσης, απορρίπτεται το ενδεχόμενο ο θάνατος του ερευνητή να έχει σχέση με το έργο του για τον κορωνοϊόυ.

Το Πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «λυπάται βαθιά για τον τραγικό θάνατο του Μπινγκ Λιου, ενός παραγωγικού ερευνητή και θαυμαστού συναδέλφου. Το Πανεπιστήμιο εκφράζει τη βαθύτατη συμπόνοια μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Λιου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Bing Liu καθηγητής που δολοφονήθηκε

«Ο Μπινγκ ήταν πολύ κοντά στο να κάνει πολύ σημαντικές ανακαλύψεις για την κατανόηση των κυτταρικών μηχανισμών που διέπουν τη μόλυνση SARS-CoV-2 και την κυτταρική βάση των ακόλουθων επιπλοκών», ανέφεραν οι συνάδελφοί του στο Τμήμα Υπολογιστικής και Συστημικής Βιολογίας του πανεπιστημίου.

Τα μέλη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου περιγράφουν τον πρώην συνάδελφό τους ως εξαιρετικό ερευνητή και μέντορα, και έχουν δεσμευτεί να ολοκληρώσουν την έρευνα του Λιου «σε μια προσπάθεια να αποτίσουν φόρο τιμής στην επιστημονική του αριστεία».

Πηγή: iefimerida.gr