Φονικό στα Ανώγεια: Σοκάρει ο αδερφός του Γιώργου Ξυλούρη - "Έτσι βρήκα τον αδερφό μου...»

Συγκλονίζει η περιγραφή του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φονικό στα Ανώγεια: Σοκάρει ο αδερφός του Γιώργου Ξυλούρη -

Σοκάρει ο αδερφός του Γιώργου Ξυλούρη από το φονικό στα Ανώγεια. "Έτσι βρήκα τον αδερφό μου», τι ανέφερε στην κατάθεση του για το έγκλημα που έχει συγκλονίσει, εδώ και μια εβδομάδα περίπου ολόκληρη την Ελλάδα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το φονικό στα Ανώγεια καθώς κατέθεσε στους αστυνομικούς ο αδερφός του Γιώργου Ξυλούρη για τον τρόπο με τον οποίο εντόπισε το όπλο που παρέδωσε στην αστυνομία.

Μια πλαστική σακούλα σε μια ταράτσα που «δεν ταίριαζε» στο χώρο ήταν – σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου, ο 25χρονος αδερφός του Γιώργου Ξυλούρη, η αφορμή να εντοπίσει και να παραδώσει στην αστυνομία το όπλο που – κατά την οικογένεια – κρατούσε ο 30χρονος το βράδυ του διπλού φονικού στ’ Ανώγεια.

Υπενθυμίζεται ότι το όπλο παραδόθηκε δύο ημέρες μετά το περιστατικό και από την πλευρά της οικογένειας Καλομοίρη εκφράζεται έντονη αμφισβήτηση για το αν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

Στην κατάθεση του, την οποία έχει στην διάθεσή του το cretalive, ο 25χρονος, αφού αναφέρει ότι άρχισε να σκέφτεται για το όπλο μόλις το πρωί της Δευτέρας όταν άρχισε να “καταλαβαίνει τα γεγονότα και να συνειδητοποιεί ότι το όπλο δεν είχε βρεθεί στον τόπο του συμβάντος”.

Επισημαίνει πως ο Γιώργος Ξυλούρης είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο μαύρo Glock “χωρίς ποτέ να έχει απειλήσει άνθρωπο” και αναφέρει πως το αναζήτησε γιατί ήταν “σίγουρος” πως αυτό κρατούσε ο αδερφός του στην συμπλοκή γιατί “δεν είχε άλλο” .

Ο 25χρονος, περιγράφει την άκαρπη αναζήτηση στο σπίτι του αδερφού του (όπου είχε γίνει έρευνα και από την αστυνομία) και την μετάβασή του στη συνέχεια στο πατρικό σπίτι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Όπως λέει, βγήκε στο μπαλκόνι και εντόπισε σε διπλανή ταράτσα μια μπλε σακούλα, η οποία “δεν ταίριαζε να είναι εκεί”, ο πατέρας του οποίου ξέσπασε on camera.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του αναφέρει: “Πήγα κατ’ ευθείαν, άνοιξα τη σακούλα και μέσα σε ένα τυλιγμένο χαρτί ρολό ήταν το πιστόλι του αδερφού μου, το αναγνώρισα αμέσως. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε εκεί, γιατί ήταν βιαστικά πεταμένο και δεν φαινόταν κάποιος να πήγε να το κρύψει, αλλά πιο πολύ ήταν σαν να το πέταξε κάποιος. Ήταν το πιστόλι του μαζί με τη γεμιστήρα του. Το έπιασα, το έβαλα στη μέση μου κι έφυγα χωρίς να σκεφτώ τίποτα, απλά χάρηκα αρχικά που το βρήκα.

Ήθελα να πάω εκεί στα όρη, που πήγαινε ο αδερφός μου, να του φωνάξω ότι το βρήκα, αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα ότι έπρεπε να το παραδώσω στην αστυνομία, πρέπει να βοηθήσω την έρευνα για να φανεί η αλήθεια και ότι ο αδερφός μου δεν έχει να κρύψει τίποτα”. 25χρονος τέλος επισημαίνει ότι δεν σκέφτηκε καν να κρατήσει τη σακούλα αλλά την πέταξε κατευθείαν.

πηγή: athensmagazine.gr

Ραγδαίες εξελίξεις με το φονικό στα Ανώγεια - Τι συνέβη;

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με το διπλό φονικό που σημειώθηκε στα Ανώγεια Κρήτης και εμείς παρακάτω σας έχουμε αναλυτικά τι συνέβη από τη στιγμή που ο 29χρονος παρέδωσε το όπλο με το οποίο έγινε το μακελειό, στις Αρχές.

Την Τετάρτη (6/5) απολογείται ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος παραδόθηκε την Κυριακή στην Ασφάλεια Ρεθύμνου

Συγκλονισμένη παραμένει η Κρήτη λίγα 24ωρα μετά το διπλό φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια όπου έπεσαν νεκροί ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Εκπρόσωποι της οικογένειας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη παρέδωσαν στους αστυνομικούς, το βράδυ της Δευτέρας (4.5) σύμφωνα με το Cretalive, ένα όπλο το οποίο και θα εξεταστεί για το αν όντως χρησιμοποιήθηκε στο διπλό φονικό ή αν ισχύει η αναφορά του πατέρα του, πως ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν ο μόνος που πυροβόλησε και που τελικά σκότωσε τον πατέρα του, αλλά και τον 30χρονο κτηνοτρόφο.

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Τετάρτης (6.5) απολογείται ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος παραδόθηκε την Κυριακή στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, μετά και την αναβολή που ζήτησε και πήρε.

Όλα τα σενάρια πάνω στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος του καβγά ανάμεσα στον γιο του 63χρονου και του Γιώργου Ξυλούρη δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές αλλά μία θέση πάρκινγκ. Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη. Ο γιος του 63χρονου μόλις συνάντησε τον 30χρονο του επιτέθηκε αρχικά φραστικά ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο.

Πηγή: ethnos.gr