Συναγερμός στην Κρήτη - Διπλός σεισμός στο νησί

Ταρακουνήθηκαν για τα καλά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός στην Κρήτη - Διπλός σεισμός στο νησί

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη με τις σεισμικές δονήσεις που έχουν χτυπήσει τις τελευταίες μέρες το νησί, μιας και σήμερα, «χτύπησε» διπλός σεισμός σήμερα το πρωί, με τους κατοίκους να εκφράζουν την ανησυχία τους.

Η Κρήτη φαίνεται πως… δε βρίσκει την ησυχία της απέναντι στον εγκέλαδο, ο οποίος και πάλι επισκέφθηκε το νησί με δύο αξιοπρόσεκτες σεισμικές δονήσεις την Κυριακή (10/5).

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στα 77 χιλιόμετρα Ηράκλειο στις 11:40 και ήταν της τάξης των 3.9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Η επόμενη δόνηση ήχησε στις 13:02 στα 53 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα, με ισχύ στα 3.2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα, ενώ ανησυχία έχει ξεσπάσει και για τον διπλό σεισμό που χτύπησε τη Ζάκυνθο. Δείτε εδώ τις πρώτες πληροφορίες.

Σεισμός Κρήτη

Πηγή: athensmagazine.gr

Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» την Κρήτη και την Παρασκεύη

Ισχυρός σεισμός έγινα ξανά στην Κρήτη, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα νότια της Άρβης στην Κρήτη και προέρχεται από απόσταση 443 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου στις 06:14, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών .

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα νότια της Άρβης στην Κρήτη και προέρχεται από απόσταση 443 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο, σεισμός σημειώθηκε και στην Σαντορίνη ο οποίος ταρακούνησε το νησί για τα καλά. Τι λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση που «έσκασε» στο νησί;

Νέος σεισμός στην Κρήτη

Νέος σεισμός στην Κρήτη, λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου Αθηνών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου Αθηνών. Η σεισμική δόνησε πραγματοποιήθηκε 122 χιλιόμετρα νότια της Αρβης και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί σεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας με εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σημειώθηκε σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ιεράπετρα, ενώ ακολούθησαν μετασεισμοί που έφτασαν μέχρι και τα 5 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι, πάντως, εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, με τον Ευθύμιο Λέκκα να χαρακτηρίζει θετικό σημάδι τους μετασεισμούς.

Πηγή: iefimerida.gr