Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί 2 αντισηπτικά χεριών

Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί 2 αντισηπτικά χεριών

Συναγερμός από τον ΕΟΦ, καθώς ανακαλεί γνωστά αντισηπτικό χεριών.Πρόκειται για το αντισηπτικό «ANTY CLEAN», που σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού δεν είναι εγκεκριμένο και πρέπει να ανακληθεί.

Σε απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης αντισηπτικού χεριών προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόκειται για το αντισηπτικό «ANTY CLEAN», που σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ δεν είναι εγκεκριμένο. Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας, πριν λίγες ημέρες ο οργανισμός έκανε και μια ανακοίνωση "βόμβα" που μας αφορά όλους.

ΕΟΦ ανάκληση αντισηπτικό

Η εταιρεία Αντωνιάδης Στυλιανός οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αντίστοιχα, οι εταιρείες S.D FOOD I.K.E και VASSO VDK TRADING, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το "Total Care αντισηπτικό τζελ χεριών", οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση:

ΕΟΦ ανακοίνωση αντισηπτικό

πηγή: athensmagazine.gr

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Προειδοποίηση για γνωστό φάρμακο

Συναγερμός από τον ΕΟΦ. Ο οργανισμός προειδοποιεί για γνωστό φάρμακο. Πρόκειται για το Active Male που διανέμεται στην αμερικανική αγορά και περιέχει τη φαρμακευτική ουσία Tadanafil.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το προϊόν Active Male που διανέμεται στην αμερικανική αγορά περιέχει τη φαρμακευτική ουσία Tadanafil, είναι μη εγκεκριμένο και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το προϊόν κυκλοφορεί σαν φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία. Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα. Επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

TAGS