O Άδωνις Γεωργιάδης αποκαλύπτει - “Αυτός είναι ο απολογισμός της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας”

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
O Άδωνις Γεωργιάδης αποκαλύπτει - “Αυτός είναι ο απολογισμός της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας”

O Άδωνις Γεωργιάδης αποκαλύπτει τα πάντα για τις τελευταίες μέρες μετά την άρση των μέτρων. “Αυτός είναι ο απολογισμός της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας”. Δείτε αναλυτικά όλα όσα αποκάλυψε.

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο εμφανίστηκε μέσω skype, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπου και μίλησε για το πως οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα να επαναλειτουργούν με τα πρώτα σημάδια να είναι θετικά.

Όλα όσα αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την εβδομάδα επαναλειτουργίας

Για την εκτίμησή του, σχετικά με την επαναλειτουργία της αγοράς, ο Υπουργός Ανάπτυξης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος και τόνισε πως: “Από την πρώτη βόλτα που κάναμε με τον κ. Παπαθανάση, η Ερμού ήταν γεμάτη, πολλοί φορούσαν μάσκα. Σε κάποια καταστήματα είχαμε ουρές και δεν σου επέτρεπαν να μπεις, είδαμε μια εικόνα χαράς, ενθουσιασμού και τάξης. Η πρώτη εβδομάδα, κυρίως οι πρώτες ημέρες, από πλευράς τζίρου ήταν καλές για τις επιχειρήσεις που άνοιξαν. Ήταν μια καλή εβδομάδα εν συγκρίσει με πέρυσι. Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη ιδιαίτερα. Στο λιανικό εμπόριο μπαίνουμε δυνατά. Κλειστά παραμένουν μόνο τα Mall, που θα ανοίξουν τελευταία”. Να αναφέρουμε ωστόσο πως αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα! Δείτε εδώ στους πόσους είναι οι νεκροί αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ 2, έχουν γίνει ήδη πολλές αιτήσεις, 200 εκατ, δάνεια έχουν εγκριθεί. Οι τράπεζες έχουν αρχίσει να δίνουν χρήματα στην αγορά. Ετοιμάζουμε δεύτερο πρόγραμμα, εγγυοδοτικό όπου το 80% θα είναι εγγυημένο από το κράτος”.

Όσο για την τουριστική περιόδο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, “Σκοπός μας είναι να είμαστε έτοιμοι την 1η Ιούλη. Σύντομα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το πλάνο μας για τον τουρισμό”.

Η απάντηση στα σχόλια της Ακρίτα για την Ευγενία Μανωλίδου

"Μία οφειλομένη απάντηση στην κα Έλενα Ακρίτα. Τα γεγονότα, λίγο πολύ γνωστά. H κα Ακρίτα ξαφνικά, το Σάββατο το βράδυ, υιοθέτησε και σχολίασε μία ψεύτικη, κατασκευασμένη ανάρτηση της συζύγου μου Ευγενίας Μανωλίδου, σχολιάζοντας φυσικά, όπως συχνά κάνει, εμένα με δηκτικό τρόπο. Όταν έγινε γνωστό ότι είναι ψέμα, την κατέβασε. Στη συνέχεια, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει την πράξη της, ανέβασε μία εντελώς χυδαία, ψεύτικη και κατασκευασμένη πάλι φωτό, και την συμπλήρωσε με ένα ακόμη χυδαιότερο υπονοούμενο....κ.λπ.

Όταν έγινε γνωστό ότι για δεύτερη φορά και με χυδαιότερο της πρώτης τρόπο έκανε το ίδιο σφάλμα, αποφάσισε να «ζητήσει συγγνώμη» γράφοντας κάτω από την μία γραμμή της συγγνώμης δύο κείμενα. Το πρώτο για την Ευγενία, ακατάληπτο, καθώς τελικά η κατηγορία ήταν η παρουσίαση προ 12 ετών ενός τηλεπαιχνιδιού στον ΑΝΤ1, πράγμα εντελώς άσχετο προφανώς με τα γεγονότα και μετά ένα μακροσκελές κείμενο για μένα και την μία και μοναδική συνάντηση μας στο Παλλάς πριν χρόνια.

Σε αυτό το δεύτερο λοιπόν, θα ήθελα να απαντήσω για να ξεκαθαρίσουμε τα μεταξύ μας. Όσα αναφέρει η κα Ακρίτα είναι αληθή. Συνοδευόταν από τον κο Κυρίτση, συνάδελφο μου στην Βουλή για ένα διάστημα και εξαιρετικά συμπαθή, με τον οποίο πάντα είχαμε ευγενική σχέση και της φέρθηκα με την απαιτούμενη, αν και συκοφαντημένη από πολλούς, αστική ευγένεια.

Φυσικά παραδέχομαι και την δυνατή της πένα και την ευφυΐα της. Ο κυριότερος λόγος της φυσικής μου συμπάθειας προς εκείνη όμως είναι ο πατέρας της. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο παππούς μου ήταν ο Σπυρίδων Βλασσόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδος ΕΣΤΙΑ έως τον β´ ΠΠ.

Εκεί έγραφε ο Λουκής Ακρίτας και σε ανύποπτο χρόνο, κάποτε ο παππούς μου είχε μιλήσει με εξαιρετικά λόγια γι’ αυτόν. Η παρουσία του Λουκή Ακρίτα στη δημόσια ζωή, ήταν αξιοπρεπής και συνέδεσε το όνομά του με δύο σπουδαία για εμένα πράγματα: την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Παπανούτσου και την υπεράσπιση των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού.

Πάντα πίστευα, ότι μία κόρη ενός τέτοιου πατρός δεν θα μπορούσε, παρά να έχει γαλουχηθεί με Αρχές!

Η κα Ακρίτα έχει κάθε δικαίωμα να μην με συμπαθεί, να με απεχθάνεται, να με κατακρίνει κ.λπ. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και όταν αποφάσισα να είμαι δέχθηκα ότι αυτό θα συμβαίνει. Δεν μπορούν να σε συμπαθούν όλοι και ευτυχώς για μένα έχω εισπράξει και εισπράττω και αγάπη και χιλιάδες ψήφους από τον κόσμο, για να δέχομαι και όσους με κατακρίνουν, ή και με υβρίζουν ακόμη, με υπομονή.

Επίσης, ομολογώ ότι ένας ευφυής άνθρωπος με δυνατή πένα, όπως εκείνη, μπορεί να το κάνει και με μεγαλύτερη επιτυχία ενίοτε και τότε μπορεί και να μου είναι και χρήσιμη, κάνοντας με να αντιλαμβάνομαι πού μπορεί να έχω κάνει λάθος.

Η κα Ακρίτα όμως δεν έχει α) κανένα δικαίωμα από αντιπάθεια σε μένα και στην παράταξη που εκπροσωπώ να «επιτίθεται» σε μέλη της οικογενείας μου και β) να ανεβάζει ψεύτικες ειδήσεις, φωτογραφίες κ.λπ. ως αληθινές.

Και μία τελευταία προσωπική συμβουλή προς την κα Ακρίτα και ας την πετάξει.
Όταν αποφασίσετε κυρία Ακρίτα να πείτε ξανά συγγνώμη, εάν το αποφασίσετε ποτέ, ας θυμάστε ότι η συγγνώμη είναι λιτό πράγμα και δεν μπορεί να συνοδεύεται από «αλλά».

Αν μετά τη συγγνώμη θες να πεις «αλλά», τότε χάνει το νόημά της και είναι δώρον/άδωρον. Μπορεί ακόμη και εσείς, η τόσο ευφυής, να κάνετε κάπου λάθος και τότε απλά γράψτε «έκανα λάθος, συγγνώμη».
Δεν φαντάζεστε πόσο γενναίο και ανακουφιστικό είναι καμμία φορά... Χριστός Ανέστη κα Ακρίτα."