Νέος σεισμός στην Κρήτη

Πόσα Ρίχτερ ήταν; Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Νέος σεισμός στην Κρήτη

Νέος σεισμός σημειώθηκε σήμερα στην Κρήτη προκαλώντας ανησυχία για ακόμα μια φορά σε όλους τους κατοίκους της περιοχής. Δείτε αναλυτικά όλα όσα αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, η δόνηση ήχησε στις 17:50 τη Δευτέρα (11/5) και ήταν της τάξης των 3.3 Ρίχτερ, αν και ήταν στα 132 χιλιόμετρα από την πόλη, με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι είχαμε ακόμα μια σεισμική δόνηση στην Ελλάδα. Δείτε εδώ σε ποιο νησί της χώρας είχαμε σεισμική δόνηση που προκάλεσε "ταραχή".

Πηγή: athensmagazine.gr

Διπλός σεισμός "χτύπησε" την Κρήτη και τις προάλλες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη με τις σεισμικές δονήσεις που έχουν χτυπήσει τις τελευταίες μέρες το νησί, μιας και σήμερα, «χτύπησε» διπλός σεισμός σήμερα το πρωί, με τους κατοίκους να εκφράζουν την ανησυχία τους.

Η Κρήτη φαίνεται πως… δε βρίσκει την ησυχία της απέναντι στον εγκέλαδο, ο οποίος και πάλι επισκέφθηκε το νησί με δύο αξιοπρόσεκτες σεισμικές δονήσεις την Κυριακή (10/5).

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στα 77 χιλιόμετρα Ηράκλειο στις 11:40 και ήταν της τάξης των 3.9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Η επόμενη δόνηση ήχησε στις 13:02 στα 53 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα, με ισχύ στα 3.2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

χάρτης με σεισμό στην Κρήτη

Πηγή: athensmagazine.gr

Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» την Κρήτη και την Παρασκεύη

Ισχυρός σεισμός έγινα ξανά στην Κρήτη, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα νότια της Άρβης στην Κρήτη και προέρχεται από απόσταση 443 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου στις 06:14, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών .

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα νότια της Άρβης στην Κρήτη και προέρχεται από απόσταση 443 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας.