Προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος για τον καιρό - «Ξεκινά η πρώτη θερμή εισβολή»

Δείτε αναλυτικά...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος για τον καιρό - «Ξεκινά η πρώτη θερμή εισβολή»

Άρωμα καλοκαιριού αναμένεται αυτή την εβδομάδα, με ασυνήθιστη για την εποχή ζέστη, που θα συνοδεύεται όμως και με αφρικανική σκόνη, όπως προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος στο Mega. Ξεκινά η πρώτη θερμή εισβολή.

Την Τρίτη (12/5), όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, περιμένουμε καλό καιρό για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, αναμένονται στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, με τη θερμοκρασία στους 17-34 βαθμούς και τους ανέμους στα 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία στους 15 – 30 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2-4 μποφόρ.

Την Τετάρτη (13/5) ο καιρός θα είναι καλός, με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται το νέο κύμα καύσωνα. Δείτε ωστόσο αναλυτικά τον καιρό σήμερα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Εκτός της προειδοποίησης του Γιάννη Καλιάνου, δείτε και αυτή του Σάκη Αρναούτογλου

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου τα θερμόμετρα θα χτυπήσουν κόκκινο από σήμερα, Τρίτη 12/5, μέχρι και το Σάββατο 16/5 όπου θα κορυφωθεί και η αύξηση της θερμοκρασίας βάζοντας "φωτιά" σε όλη την χώρα.

Στο κεντρικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας 11/05 ο κορυφαίος μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έδωσε την πρόγνωσή του για το επόμενο 4ημερο και σας την έχουμε παρακάτω αναλυτικά!

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου μέχρι και το Σάββατο 16/5

Την Τρίτη 12/5 σε όλη την χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιέςσυννεφιές στα νότια ηπειρωτικά και κυρίως στη νοτιοανατολική στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής καθώς και στην Ανατολική Πελόποννησο θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές ενώ περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες αναμένονται στο νότιο Ιόνιο.

Την Τετάρτη 13/5 στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη για την εποχή με λίγες αραιές συννεφιές στα νότια και μικρή πιθανότητα για πολύ τοπικές μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης στις θερμές ώρες της ημέρας.

Την Πέμπτη 14/4 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές πιο πυκνές στην βόρεια Ελλάδα με λίγο θολούρα στην ατμόσφαιρα σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια καθώς οι περισσότερες μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοούν και την Πέμπτη την μεταφορά βορειοαφρικάνικης σκόνης με τους ανέμους να μην ξεπερνούν πάντως τα 4-5 μποφόρ.

Με αραιές συννεφιές στα κεντρικά, δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται να κυλήσει και η Παρασκευή 15/5 και πάλι με αρκετή θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ανάλογες καιρικές συνθήκες με την Παρασκευή αναμένεται να επικρατήσουν και το Σάββατο 16/5 με την ζέστη όμως να γίνεται ακόμα πιο αισθητή σε ολόκληρη την χώρα και τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου στο παρακάτω βίντεο

Ωστόσο, δείτε εδώ πως θα τσουλήσει ο καιρός σήμερα! Έχουμε αναλυτικά την πρόβλεψη της ΕΜΥ