Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Ελπίς - Νόσησαν γιατροί και ασθενείς

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Ελπίς - Νόσησαν γιατροί και ασθενείς

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Ελπίς για τον κορωνοϊό καθώς νόσησαν τρεις γιατροί αλλά και μια νοσοκόμα, που εργάζονταν σε αυτό. Παράλληλα θετικοί φέρονται αν έχουν βρεθεί και ασθενείς. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Νοσοκομείο «Ελπίς», στο οποίο υπάρχει διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού, από θετικό στον ιό ασθενή. Τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια, καθώς και μία ακόμη ασθενής στην καρδιολογική κλινική, προσβλήθηκαν από τη νόσο COVID-19. Αγωνία επικρατεί για τα αποτελέσματα των ελέγχων στους υπόλοιπους ασθενείς και το προσωπικό.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, όταν στη β' παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Ελπίς» εισήχθη ασθενής, ως ύποπτο κρούσμα του ιού. Το πρώτο τεστ που έγινε αποδείχθηκε αρνητικό και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη β' χειρουργική κλινική, όπου νοσηλεύονταν παθολογικά περιστατικά. Μετά τρεις ημέρες, όμως, εμφάνισε συμπτώματα και το δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής ήταν τελικά θετικός στον ιό.

Από την ιχνηλάτηση ακόμη δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια βρέθηκαν να νοσούν από τη νόσο COVID-19, ενώ σήμερα βρέθηκε θετική και μια ακόμη ασθενής, που νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική, αλλά και μία γιατρός.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), 25 γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ μπήκε σε καραντίνα η καρδιολογική κλινική:

«Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα. Θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Δυστυχώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά. Μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Δείτε ωστόσο εδώ και τα όσα είπε ο Τσιόδρας. Πιστεύει ότι μπορεί αν είχαμε κρούσματα από πολύ πριν. Συγκλόνισε η εκτίμηση που έκανε.

Πηγή: ethnos.gr

γιατροί με ιατρικές ρόμπες κορωνοϊός

Από το Ελπίς που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό γιατροί αλλά και ασθενείς στον συναγερμό που σήμανε για τον ιό σε οικισμό Ρομά

Εσπευσμένα σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα βρέθηκε η Πολιτική Προστασία για να εξετάσουν το ενδεχόμενο κρουσμάτων κορωνοϊού σύμφωνα με εντολές του Νίκου Χαρδαλιά.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται μετά τον εντοπισμό συνεχόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού, μεταξύ των κατοίκων, που έχουν σημάνει συναγερμό στον θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όσο και στις αυτοδιοικητικές Αρχές της ευρύτερης περιοχής.

Με εντολή του κ. Χαρδαλιά -που δόθηκε έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις των αρμόδιων φορέων και ύστερα από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη- τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο "Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14" που περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί. Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για να διασφαλίσουν τις εργασίες των ειδικών συνεργείων.

Επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις και διαδικασίες καραντίνας

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του σχεδιασμού, 17 συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, της 5ης ΥΠΕ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων με την επιχειρησιακή υποστήριξη των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και των αστυνομικών δυνάμεων, ξεκίνησαν εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και εκατοντάδες δειγματοληψίες εντός του οικισμού. Για το σχέδιο ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ήδη καλέσει προς ενημέρωση σήμερα νωρίς το πρωί τους διαμεσολαβητές των Ρομά εντός του οικισμού.

Το σχέδιο προβλέπει επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (σήμερα, την 7η και την 14η μέρα) και προβλέπει ανά φάση και διαδικασίες καραντίνα σε καραντίνα, ήτοι σε οικοδομικά τετράγωνα αλλά και γειτονιές με θετικά κρούσματα, εφόσον αυτά προκύψουν, αλλά και με μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, με ήπια ή μη συμπτωματολογία, σε ειδικό ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή μετά από συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που προκάλεσαν τον συναγερμό, όπως ανακοίνωσε χτες ο κ. Χαρδαλιάς, στον οικισμό εντοπίστηκαν εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα επτά σε μία μόνο οικογένεια.

Πηγή: iefimerida.gr