"Βόμβα" από τον ΕΦΕΤ: Τι ισχύει με τα τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ

Σας αφορά

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου

"Βόμβα" από τον ΕΦΕΤ. Τι ισχύει με τα τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ. Κρίσιμες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των τροφίμων στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού δίνει ο καθηγητής Αντώνης Ζαμπέλας.

Κρίσιμες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των τροφίμων στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού δίνει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ,

Η ασφάλεια των τροφίμων και το κατά πόσο είναι δυνατή η επιμόλυνση με κορωνοϊό μέσω των συσκευασιών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «γρίφους» για την επιστημονική κοινότητα. Ο κ. Ζαμπέλας του ΕΦΕΤ, χρησιμοποιώντας τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία για τα τρόφιμα από οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Αρχή για την

Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), απαντά στα 5 ερωτήματα που τέθηκαν από την TÜV HELLAS (TÜV NORD).
ΕΦΕΤ -κορωνοϊός: Τα 5 «SOS» για τα τρόφιμα και τις συσκευασίες

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ δίνει επίσης αναλυτικές οδηγίες για τον χειρισμό των τροφίμων προς τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις (σούπερ μάρκετ) καθώς και τους εργαζόμενους, ωστόσο πριν από λίγη ώρα αυξήθηκς και ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα.

Διαβάστε στο economistas τις 5 τελικές απαντήσεις του ΕΦΕΤ για τον κορωνοϊό και την ασφάλεια των τροφίμων και των συσκευασιών.

Πηγή: iefimerida.gr

"Βόμβα" από τον ΕΦΕΤ: Μεταδίδεται τελικά ο Κορωνοϊός από τα τρόφιμα;

Σαν "βόμβα" έσκασε η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ πως ο Κορωνοϊός τελικά μπορεί να μεταδίδεται από τα τρόφιμα. Η ανακοίνωση είναι σοκαριστική. Τι πρέπει να προσέξουμε;

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη αποφυγή της διάδοσης του νέου Κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα, ενημερώνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τροφίμων για το πώς να πλένουν τα χέρια τους, πότε, αλλά και το τι πρέπει να προσέχουν κατά τις αγορές τροφίμων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του αναφέρει «ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα κατά την προετοιμασία τους ή το χειρισμό τους με βρώμικα χέρια ή εκθέτοντάς τα σε μολυσματικά σταγονίδια όταν βήχει ή/και φτερνίζεται.

Η σωστή εφαρμογή των καλών πρακτικών υγιεινής είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της μόλυνσης των τροφίμων με τον κοροναϊού SARS-CoV-2. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις αγορές ή/και την κατανάλωση τροφίμων».

TAGS