Σαν “βόμβα” έσκασε η πρόγνωση που έγινε από τον ΠΟΥ, ο οποίος ενημέρωσε πως υπάρχει μία πιθανότητα να μην φύγει ποτέ από τις ζωές μας ο κορωνοϊός, μιας και κανείς δεν μπορεί ακόμα να προβλέψει πότε σκοπεύει να εξαφανιστεί.

Ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε ότι οι κίνδυνοι του κορωνοϊού, παραμένουν υψηλοί σε «εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο».

«Δεν υπάρχουν υποσχέσεις, δεν υπάρχουν ημερομηνίες σε αυτή την κατάσταση», επισήμανε. «Αυτό που όλοι φοβόμαστε είναι ένας φαύλος κύκλος καταστροφών οικονομίας και δημόσιας υγείας, εάν τα απαγορευτικά μέτρα χαλαρώσουν χωρίς τη δυνατότητα εντοπισμού νέων κρουσμάτων», τόνισε σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο αξιωματούχος του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι απαιτείται «πολύ σημαντικός έλεγχος» του ιού προκειμένου να μειωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση κινδύνου.

Ωστόσο ο κορωνοϊός δείχνει να υποχωρεί στη χώρα μας και για το λόγο αυτό άνοιξαν και πάλι οι παραλίες. Δείτε εδώ υπό ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν.

Υπάρχει μια μαγική σκέψη ότι τα lockdowns δουλεύουν άψογα και πως η άρση των απαγορευτικών μέτρων θα δουλέψει εξαιρετικά, προειδοποίησε. «Ο ιός ίσως γίνει ενδημικός, να μην φύγει ποτέ, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα εξαφανιστεί». Σε ερώτηση για το σχέδιο ανοίγματος των συνόρων στην Ευρώπη, ο Ράιαν απάντησε πως η διάσχιση των χερσαίων συνόρων δεν συνιστά μεγάλο κίνδυνο. Τα αεροπορικά ταξίδια είναι μια διαφορετική πρόκληση, που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη περιπλοκότητα.

«Πρέπει να μπει στο μυαλό μας ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να βγούμε από αυτή την πανδημία», τόνισε η Μαρία Βαν Κέρχοβε, επιδημιολόγος του ΠΟΥ.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του κέντρου διαχείρισης μολυσματικών κινδύνων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η Γαλλίδα Σιλβί Μπριάν δηλώνει ότι ο οργανισμός του ΟΗΕ «εξεπλάγη» από την έλλειψη προετοιμασίας ορισμένων χωρών να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr

Μετά τη βόμβα του ΠΟΥ για τον κορωνοϊό, συναγερμός σήμανε και στον Ευαγγελισμό όπου μπήκαν σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές

Δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές είναι σε καραντίνα με συναγερμό να έχει σημάνει τώρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός αναφορικά με τον κορωνοϊό. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες. Έχουμε κρούσματα; Τι συμβαίνει;

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ 96 νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου μπαίνουν σε καραντίνα καθώς ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι ίδιοι έχουν νοσήσει, ωστόσο για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν σε καραντίνα για τις επόμενες επτά ημέρες, σύμφωνα και με τις ίδιες πληροφορίες.

Πάντως σήμερα σήμανε συναγερμός και στο νοσοκομείο Ελπίς, όπου είχαμε κρούσματα του ιού σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς. Δείτε εδώ τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες. Πόσοι έχουν νοσήσει;