Σεισμός τώρα στην Αθήνα

Πόσα Ρίχτερ;

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Σεισμός τώρα στην Αθήνα

Σεισμός έγινε πριν λίγο στην Αθήνα. Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12:20 το μεσημέρι της Πέμπτης με επίκεντρο την Λυκόβρυση. Πόσα Ρίχτερ ήταν όμως; Δείτε όλες τις λετπομέρειες παρακάτω.

Σεισμική δόνηση 2,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:20 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επικεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 12 χλμ ΒΒΑ της Αθήνας και το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χλμ.Δείτε εδώ σε ποιο νησί της χώρας είχαμε σήμερα σεισμική δόνηση.

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ έγινε και πριν την Αττική - Σε ποια περιοχή;

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε με το "χτύπημα' του Εγκέλαδου να υπολογίζεται στα 6,5 Ρίχτερ. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση και του που ήταν το επίκεντρο.

Οι μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου κατέγραψαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σεισμό στα νησιά Σάντα Κρουζ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 129 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 644 χλμ βόρεια του Σόλα στο Βανουάτου, σύμφωνα και με το athensmagazine.gr.

Εκτός από την ισχυρή δόνηση των 6,5 Ρίχτερ, διπλός σεισμός "χτύπησε" και την Κρήτη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη με τις σεισμικές δονήσεις που έχουν χτυπήσει τις τελευταίες μέρες το νησί, μιας και σήμερα, «χτύπησε» διπλός σεισμός σήμερα το πρωί, με τους κατοίκους να εκφράζουν την ανησυχία τους.

Η Κρήτη φαίνεται πως… δε βρίσκει την ησυχία της απέναντι στον εγκέλαδο, ο οποίος και πάλι επισκέφθηκε το νησί με δύο αξιοπρόσεκτες σεισμικές δονήσεις την Κυριακή (10/5).

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στα 77 χιλιόμετρα Ηράκλειο στις 11:40 και ήταν της τάξης των 3.9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Η επόμενη δόνηση ήχησε στις 13:02 στα 53 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα, με ισχύ στα 3.2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

χάρτης με σεισμό στην Κρήτη

Πηγή: athensmagazine.gr