Ο Νίκος Χαρδαλιάς απολογείται - "Ήταν λάθος, ο κορωνοϊός..."

Όλα όσα ανέφερε για την πλατεία

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Ο Νίκος Χαρδαλιάς απολογείται -

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απολογείται για την πλατεία Ομονοίας και τα όσα συνέβησαν εκεί χτες. Χαρακτηριστικά ανέφεραν, "Ήταν λάθος, ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις στις πλατείες".

Κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές σκηνές που εκτυλίχθηκαν κατά την παράδοση της πλατείας Ομονοίας, εκεί όπου χθες βράδυ συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου χωρίς να κρατά κοινωνικές αποστάσεις ασφαλείας. Μια εικόνα που ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε ως «μεγάλο λάθος» ζητώντας συγγνώμη.

Ωστόσο είχαμε νεότερα και για τις εκκλησίες που ανοίγουν για τα μυστήρια. Πώς θα γίνονται όμως αυτά; Δείτε εδώ όσα θα ισχύουν για γάμους και βαπτίσεις. Πόσα άτομα θα επιτρέπονται μέσα;

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απολογείται - Όλα όσα ανέφερε

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος κατά την απάντησή του, λέγοντας: «Το έχουμε πει πολλές φορές, ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε σε πλατείες. Ως εκ τούτου οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας αφορούν όλες τις πλατείες. Ήταν προφανώς λάθος η συγκέντρωση του κόσμου στην πλατεία Ομονοίας» .

Πηγή: iefimerida.gr

Κώστας Μπακογιάννης: «Παραδέχομαι το λάθος, συγγνώμη»

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην κίνησή του που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως δέχεται το λάθος του και να ζητάει συγγνώμη δημόσια, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Χθες βράδυ παραδόθηκε η πλατεία Ομονοίας η οποία φωταγωγήθηκε, και η αλήθεια είναι πως μαζεύτηκε πάρα πολύς κόσμος στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να παρακολουθήσει τη νέα εμφάνιση του χώρου.

Η εικόνα αυτή της γεμάτης πλατείας Ομονοίας, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, και για το λόγο αυτό, ο Κώστας Μπακογιάννης, με ένα βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό το Facebook, θέλησε να παραδεχθεί το λάθος του και να ζητήσει μία δημόσια συγγνώμη.

Συγκίνηση προκάλεσε ωστόσο η ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες μέρες ο Κώστας Μπακογιάννης με σκοπό να μιλήσει για τις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει η ανθρωπότητα με τον κορωνοϊό. Δείτε εδώ τα σπαρακτικά λόγια του.

«Τα άκουσα κανονικά. Και όταν τα ακούς, δεν κρύβεσαι, συζητάς και παραδέχεσαι το λάθος» έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook.

«Κάναμε λάθος. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν προβλέψαμε ότι όταν ανοίγει η νέα Ομόνοια, όταν περνάνε χιλιάδες Αθηναίοι κάθε μέρα είναι λογικό να μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος», αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Εξέφρασε τέλος να τελειώσει το εφιαλτικό πέρασμα του κορονοϊού και στο μέλλον η Ομόνοια να είναι ένας τόπος «πολλών ασφαλών και χαρούμενων συνωστισμών».

Τα άκουσα κανονικά. Και όταν τα ακούς, δεν κρύβεσαι, συζητάς και παραδέχεσαι το λάθος.

Posted by Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis on Friday, May 15, 2020