Νέος σεισμός στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ταρακουνήθηκαν

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Νέος σεισμός στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέος σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη όπου ταρακουνήθηκε και χθες Παρασκευή (15/5). Διαβάστε αναλυτικά τα όσα λένε οι πληροφορίες. Πόσα τα Ρίχτερ και που ακριβώς έγινε η σεισμική δόνηση;

Νέα σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:30 στον θαλάσσιο χώρο 83 χιλιόμετρα νότια - νοτιανατολικά της Άρβης, στη νοτιοανατολική Κρήτη,

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ το επίκεντρο του σεισμού απέχει 447 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα και με το athensmagazine.gr. Σεισμός έγινε όμως και χθες στην Κρήτη, όπως σας προαναφέραμε. Δείτε εδώ αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν η δόνηση που "ταρακούνησε" το νησί.

Εκτός από την Κρήτη είχαμε και ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ - Που σημειώθηκε η δόνηση;

Έσκασε ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους. Ο σεισμός σημειώθηκε στη Νεβάδα των ΗΠΑ, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 60 δυτικά της πόλης Τονόπα. Το εστιακό βάθος εκτιμάται σε περίπου επτά χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά και ευρύτερα στην Καλιφόρνια, όπως αναφέρει και το athensmagazine.gr.

μέτρηση σεισμός

Σεισμική δόνηση και στην Θεσσαλονίκη

Ο σεισμός 2,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στο νομό Θεσσαλονίκης, έγινε αισθητός και στη Χαλκιδική. Η δόνηση καταγράφηκε στις 19:23, 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της συμπρωτεύουσας. Ενώ, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 7,8 χιλιόμετρα.