Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ταρακουνήθηκαν και πάλι!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Νέος ισχυρός σεισμός ήρθε να «χτυπήσει» την Κρήτη, ύψους 3,9 στην κλίμακα βαθμών Ρίχτερ, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη μεγάλη συχνότητα με την οποία σημειώνονται οι σεισμικές δονήσεις στο νησί.

Μάλιστα, οι μετασεισμοί συνεχίζονταν στην διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός των 3,9 βαθμών σημειώθηκε στις 01:33 το βράδυ, με επίκεντρο 90 χλμ νότια της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος στα 6,3 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν μάλιστα μετασεισμοί μεγέθους 2,4 Ρίχτερ, 3 Ρίχτερ, 2,8 Ρίχτερ και 3,2 Ρίχτερ, όλοι μέχρι τις 04:22 τα ξημερώματα.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε χθες και στην Αθήνα. Δείτε εδώ τις πρώτες πληροφορίες από τη σεισμική δόνηση που «χτύπησε» την πρωτεύουσα.

Ενδιάμεσα, στις 01:57, έγινε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών Ρίχτερ, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Κάσου, με επίκεντρο 31 χλμ βορειοδυτικά της Κάσου και εστιακό βάθος στα 24 χλμ.

Σεισμός Κρήτη

Πηγή: iefimerida.gr

Πέρα από τον σεισμό που σημειώθηκε στην Κρήτη, χθες σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη

Σεισμός έσκασε πριν λίγο στην Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ταραχή στην περιοχή. Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν που έθεσε σε επαγρύπνηση την πόλη;

Ο σεισμός 2,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στο νομό Θεσσαλονίκης, έγινε αισθητός και στη Χαλκιδική. Η δόνηση καταγράφηκε στις 19:23, 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της συμπρωτεύουσας.

Ενώ, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 7,8 χιλιόμετρα. Αν και ο σεισμός ήταν αισθητός δεν προκλήθηκε καμία ζημιά όπως αναφέρει το athensmagazine.gr Δείτε εδώ και σε ποιο νησί της χώρας είχαμε σήμερα σεισμική δόνηση.

Ενώ σεισμός στην Κρήτη σημειώθηκε και πριν από λίγες μέρες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη με τις σεισμικές δονήσεις που έχουν χτυπήσει τις τελευταίες μέρες το νησί, μιας και σήμερα, «χτύπησε» διπλός σεισμός σήμερα το πρωί, με τους κατοίκους να εκφράζουν την ανησυχία τους.

Η Κρήτη φαίνεται πως… δε βρίσκει την ησυχία της απέναντι στον εγκέλαδο, ο οποίος και πάλι επισκέφθηκε το νησί με δύο αξιοπρόσεκτες σεισμικές δονήσεις την Κυριακή (10/5).

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στα 77 χιλιόμετρα Ηράκλειο στις 11:40 και ήταν της τάξης των 3.9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Η επόμενη δόνηση ήχησε στις 13:02 στα 53 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα, με ισχύ στα 3.2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

χάρτης με σεισμό στην Κρήτη

Πηγή: athensmagazine.gr