Σεισμός τώρα στην Κυλλήνη - Πόσα τα Ρίχτερ;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Σεισμός τώρα στην Κυλλήνη - Πόσα τα Ρίχτερ;

Σεισμός έγινε τώρα κοντά στην Κυλλήνη. Διαβάστε τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες για τα Ρίχτερ. Πόσης έντασης ήταν η σεισμική δόνηση και που ακριβώς σημειώθηκε;

Ειδικότερα ο σεισμός έγινε το πρωί του Σαββάτου (16/5) δυτικά της Κυλλήνης και ήταν 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Την ίδια ώρα το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 11 χλμ. δυτικά - νοτιοδυτικά της Κυλλήνης, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Τέλος βάσει των ίδιων πληροφοριών το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 21,1 χιλιόμετρα, ενώ να σημειωθεί ότι δεν είναι ο μόνος σεισμός που είχαμε σήμερα, καθώς έγινε και νέα δόνηση στην Κρήτη. Δείτε εδώ πόσα ήταν τα Ρίχτερ.

Εκτός από τον σεισμό που έγινε τώρα στην Κυλλήνη είχε και ισχυρή δόνηση 6,5 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε με το "χτύπημα' του Εγκέλαδου να υπολογίζεται στα 6,5 Ρίχτερ. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση και του που ήταν το επίκεντρο.

Οι μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου κατέγραψαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σεισμό στα νησιά Σάντα Κρουζ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 129 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 644 χλμ βόρεια του Σόλα στο Βανουάτου, σύμφωνα και με το athensmagazine.gr.

σεισμός τώρα

Σεισμική δόνηση και στη Θεσσαλονίκη

Ο σεισμός 2,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στο νομό Θεσσαλονίκης, έγινε αισθητός και στη Χαλκιδική. Η δόνηση καταγράφηκε στις 19:23, 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της συμπρωτεύουσας.

Ενώ, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 7,8 χιλιόμετρα. Αν και ο σεισμός ήταν αισθητός δεν προκλήθηκε καμία ζημιά όπως αναφέρει το athensmagazine.gr