Έκτακτο: 10 νέα κρούσματα - Στους 166 οι νεκροί

Η ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτο: 10 νέα κρούσματα - Στους 166 οι νεκροί

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκαν 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού, μέσα από τη γραπτή ενημέρωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 166.

Ανακοινώνονται δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.850, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 617 (21,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.476 (51,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σοκ έχει προκαλέσει και η είδηση ότι στην Ελλάδα ένα βρέφος 8 μηνών μπήκε στην εντατική. Δείτε εδώ τις πρώτες λεπτομέρειες για την υγεία του.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οκτώ (36,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

96 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 166 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 48 ήταν γυναίκες (28,9%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 139.445 κλινικά δείγματα.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται, δείτε τι αποφασίστηκε για τους τουρίστες στην Ελλάδα

Μέσα από δηλώσεις που έκανε ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανακοίνωσε πως με την κρίση του κορωνοϊού να έχει καταλαγιάσει, οι τουρίστες θα έρχονται στην Ελλάδα, χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα ή να κάνουν τεστ.

Όπως είπε πρώτο βήμα αποτελεί η έναρξη του εσωτερικού τουρισμού την 1 Ιουνίου με το άνοιγμα των camping και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Τα υπόλοιπα καταλύματα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Ο τουρισμός εξωτερικού θα αρχίσει από τις 15 Ιουνίου, οπότε θα απελευθερωθεί η είσοδος επισκεπτών από περίπου 20 χώρες. Θα αφορά επισκέπτες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ενώ θα αξιολογούνται και κριτήρια όπως: Οδική πρόσβαση, Μεσαίας απόστασης αεροπορικώς, Ομογενειακές κοινότητες.

Πριν από λίγη ώρα, κυκλοφόρησε και η ενημέρωση του υπουργείου υγείας για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Δείτε εδώ τα νούμερα που σημείωσε ο ιός στη χώρα μας.

Χάρης Θεοχάρης μέτρα για τουρισμό

Ένα δεύτερο κύμα χωρών θα προστεθεί την 1η Ιουλίου, από το οποίο θα εξαιρεθούν μόνο χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Η σταδιακή άρση των υπόλοιπων εξαιρέσεων ορίστηκε για τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη η «απελεύθερωση» των επισκεπτών από όλα τα αεροδρόμια από 1ης Ιουλίου θα γίνει από όλες τις χώρες με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις με επιδημιολογικά κριτήρια.

Όπως είπε o υπουργός, θα καθοριστεί η λίστα των χωρών και εξήγησε ότι «απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα, αλλά θα υπάρχει δικαίωμα για δειγματοληπτικά τεστ.

Πηγή: eleftherostypos.gr