Σεισμός τώρα: Νέα δόνηση στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Σεισμός τώρα: Νέα δόνηση στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέος σεισμός έγινε τώρα στην Κρήτη, όπου είχαμε το πρωί (22/5) και δόνηση 4,6 Ρίχτερ. Διαβάστε όλα όσα λένε οι πληροφορίες για το νέο "χτύπημα" του Εγκέλαδου.

Ειδικότερα η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο νησί το μεσημέρι της Παρασκευής (22/5). Ο σεισμός βάσει και των πληροφοριών ήταν μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ η δόνηση έγινε 92 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Υπενθυμίζεται ότι δόνηση είχαμε στο νησί και το πρωί της Παρασκευής. Δείτε εδώ όλα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες. Οι σεισμοί έχουν "ταράξει" την Κρήτη τις τελευταίες ημέρες.

Πριν τον νέο σεισμό των 4 Ρίχτερ που είχαμε στην Κρήτη σεισμική δόνηση έγινε και στο Μεξικό

Ισχυρός σεισμος 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Μεξικό. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 173 χλμ νοτιοανατολικά του Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές στην περιοχή.

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 Βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στο Μεξικό. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 173 χλμ νοτιοανατολικά του Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο.

Όπως ανέφερε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν τα δέκα χιλιόμετρα.

πηγή: protothema.gr

σεισμός τώρα μέτρηση Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση και στην Πύλο

Σεισμική δόνηση που χαρακτηρίζεται «πολύ ισχυρή», μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψε στις 02:43 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Κατά την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), την οποία μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών (διορθώθηκε στα 5,8 Ρίχτερ λίγα λεπτά αργότερα) και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

πηγή: protothema.gr