Πέθανε η Άννα Βούλγαρη - Ήταν η χρυσή κληρονόμος του οίκου Bvlgari

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πέθανε η Άννα Βούλγαρη - Ήταν η χρυσή κληρονόμος του οίκου Bvlgari

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον κόσμο της μόδας, μιας και έγινε γνωστή η είδηση, πως η χρυσή κληρονόμος του οίκου Bvlgari, Άννα Βούλγαρη, πέθανε σε ηλικία, 93 ετών, ενώ ήταν η μόνη από την οικογένειά της που μιλούσε ακόμα ελληνικά.

Σύμφωνα με το paramythia-online,gr, η Άννα επισκεπτόταν κάθε χρόνο incognito την Παραμυθιά και τα νερά του Ιουνίου, ενώ δεν παρέλειπε με κάθε ευκαιρία να μιλά και να διαφημίζει, με τα καλύτερα λόγια, την πόλη από την οποία ο παππούς της ξεκίνησε την αυτοκρατορία των κοσμημάτων.

Η ζωή της Άννας Βούλγαρη που πέθανε θυμίζει παραμύθι

Η ζωή της Άννας Βούλγαρη ήταν ιδιαίτερα πλούσια. Γνώρισε την επαγγελματική επιτυχία, αλλά και την απαγωγή, επί 35 ημέρες. «Απήγαγαν εμένα και τον γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αφτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα.

Θρήνος έχει ξεσπάσει και με την είδηση πως έφυγε από τη ζωή, και η Ελένη Καϊμά. Δείτε εδώ την ανακοίνωση για τον θάνατό της.

Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένειά μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αφτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό», είχε διηγηθεί.

Πέθανε η Άννα Βούλγαρη

Η Aννα ήταν μητέρα 3 παιδιών και τον Μάρτιο του 2019 συναντήθηκε με αποστολή του δήμου Παραμυθιάς με σκοπό την ενημέρωση της οικογένειας για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που προσέφερε στην πόλη ο Σωτήριος Βούλγαρης, για το πώς μπορεί να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο. Η ίδια είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτιρίου σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Πέρα από την Άννα Βούλγαρη, πέθανε και η Καίτη Κυριακοπούλου

Πέθανε η γνωστή επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου, σε ηλικία 97 ετών. Η είδηση του θανάτου της έχει σκορπίσει τον θρήνο.

Η Καίτη Κυριακοπούλου γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1922, και πέρασε τις πρώτες δεκαετίες της ζωής της σ’ έναν βίο νομαδικό. Μεγάλωσε στην Αγγλία και Γαλλία κι έφτασε, στα 13 της, στην Ελλάδα. Πριν προλάβει να προσαρμοστεί στην πατρίδα των γονιών της, ξανά έφυγε με αυτούς και μια βαλίτσα, με την είσοδο των Γερμανών στη χώρα. Μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή μέσω Αιγύπτου, Νότιας Αφρικής και Δυτικών Ινδιών, έφτασε στην Αμερική και σπούδασε Μαθηματικά και Φυσική ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν, στο Πανεπιστήμιο Mount Holyoke της Μασσαχουσέτης. Εξήντα χρόνια αργότερα, τιμώντας το συνολικό της έργο, το Πανεπιστήμιό της της απένειμε το degree Doctor of Humane Letters honoris causa.

Το 1950 γύρισε στην Ελλάδα και παντρεύτηκε τον Πάρι Κυριακόπουλο, αποκτώντας δύο παιδιά, τον Οδυσσέα και την Φλωρίκα. Με τον θάνατο του πατέρα της το 1970, ανέλαβε την διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων Βωξίται Παρνασσού, Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης και Αδελφοί Ηλιόπουλοι. Στη διάρκεια της επιχειρηματικής της πορείας έδειξε ιδιαίτερη φροντίδα για τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνταν οι εταιρείες, δημιουργώντας μεταξύ άλλων Μεταλλευτικά Μουσεία, Πολιτιστικά και Συνεδριακά Κέντρα με στόχο την οικονομική και πολιτιστική τους ανάπτυξη.

Καίτη Κυριακοπούλου πέθανε

Παραδίδοντας την διοίκηση των επιχειρήσεων στον γιο της Οδυσσέα, είχε την ευκαιρία να συνεχίσει το φιλανθρωπικό και πολιτιστικό της έργο, για το οποίο της έχουν απονεμηθεί δεκάδες διακρίσεων, ανάμεσά τους το γαλλικό παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, το ανώτατο βραβείο του Διεθνούς Ρόταρυ, ενώ είχε ανακηρυχτεί «Γυναίκα της Χρονιάς» από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Βιογραφίας.

Εκείνο που περισσότερο, ίσως, από οτιδήποτε άλλο, σκιαγραφεί την Καίτη Κυριακοπούλου είναι το περιστατικό, που συνέβη κατά την πρώτη της επίσκεψη στα μεταλλεία βωξίτη. Ζήτησε να επισκεφθεί μια υπόγεια στοά – και άκρα σιωπή έπεσε στους μηχανικούς που την συνόδευαν. Τελικά, ο πιο θαρραλέος από αυτούς προσπάθησε να εξηγήσει ότι εθεωρείτο μεγάλη γρουσουζιά το να μπει μια γυναίκα στη γαλαρία. Η Καίτη Κυριακοπούλου απάντησε: «Κύριοι, εγώ δεν είμαι μια γυναίκα, είμαι η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας. Αν θέλετε, έρχεστε μαζί, εγώ πάντως μπαίνω».

Πηγή: athensmagazine.gr