Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Γνωστό φάρμακο κυκλοφορεί χωρίς άδεια

Ποιο είναι;

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Γνωστό φάρμακο κυκλοφορεί χωρίς άδεια

Συναγερμό σήμανε ο ΕΟΦ, καθώς γνωστό φάρμακο κυκλοφορεί χωρίς άδεια. Το DETONIC, χωρίς να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις, αναφέρει o οργανισμός.

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για το προϊόν DETONIC, το οποίο διαφημίζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου.

Το DETONIC, χωρίς να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις, αναφέρει ο ΕΟΦ και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό, πριν λίγες ημέρες ο οργανισμός έκανε και μια ανακοίνωση "βόμβα" που μας αφορά όλους.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί 2 αντισηπτικά χεριών

Συναγερμός από τον ΕΟΦ, καθώς ανακαλεί γνωστά αντισηπτικό χεριών.Πρόκειται για το αντισηπτικό «ANTY CLEAN», που σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού δεν είναι εγκεκριμένο και πρέπει να ανακληθεί.

Σε απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης αντισηπτικού χεριών προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόκειται για το αντισηπτικό «ANTY CLEAN», που σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ δεν είναι εγκεκριμένο. Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

ΕΟΦ ανάκληση αντισηπτικό

Η εταιρεία Αντωνιάδης Στυλιανός οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αντίστοιχα, οι εταιρείες S.D FOOD I.K.E και VASSO VDK TRADING, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το "Total Care αντισηπτικό τζελ χεριών", οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση:

ΕΟΦ ανακοίνωση αντισηπτικό

πηγή: athensmagazine.gr

TAGS