Πέθανε σκύλος από φυτό - Μεγάλη προσοχή! Το έχουμε όλοι σπίτι μας

Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πέθανε σκύλος από φυτό - Μεγάλη προσοχή! Το έχουμε όλοι σπίτι μας

Το συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ' όλους, μιας και έγινε γνωστή η είδηση, πως ένας σκύλος, πέθανε από ένα φυτό, το οποίο έχουμε σχεδόν όλοι μέσα στο σπίτι μας. Όπως αποδείχθηκε, είναι τελικά επικίνδυνο.

Μια επείγουσα προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες σκύλων κάνει μια γυναίκα από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του αγαπημένου της σκύλου από την κατανάλωση ενός δημοφιλούς οικιακού φυτού.

Αυτό είναι το φυτό από το οποίο πέθανε ο σκύλος

Η Κέιτ Βάγκνερ λέει πως το «ατρόμητο και δραστήριο» γαλλικό μπουλντόγκ της, με το όνομα Λίλι, αρρώστησε βαριά αφότου έφαγε μερικά φύλλα από ένας είδος φοίνικα, με την επιστημονική ονομασία Κύκας, ένα κοινό φυτό που μπορεί να είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες για τα ζώα και τους ανθρώπους εάν φαγωθεί.

Δείτε εδώ και αυτό το φυτό που θα σας φέρει καλοτυχία στο σπίτι. Μπορείτε να το βρείτε πολύ εύκολα.

Σε μια δημοσίευσή της στο Facebook νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Βάγκνερ περιέγραψε την εμπειρία της, λέγοντας πως δεν είχε ιδέα ότι το φυτό που αγόρασε από ένα φυτώριο το περασμένο καλοκαίρι, θα γινόταν ο «χειρότερος εφιάλτης» της. «Έχω δει αυτό το φυτό στα ράφια πολλών καταστημάτων δίπλα σε άλλα αβλαβή οικιακά φυτά με καμία ετικέτα προειδοποίησης» έγραψε.

Θανατηφόρο φυτό για το σπίτι

Ο σκύλος της, ηλικίας περίπου 1,5 έτους, πάλεψε για την ζωή του, με τους κτηνιάτρους να του βάζουν μέχρι και σωληνάκι για την κατανάλωση τροφής ενώ του συνταγογράφησαν και φάρμακα. Τελικά, ο σκύλος της πέθανε στις 16 Μαΐου. «Πολέμησε σκληρά, αγάπησε πολύ αλλά τελικά δεν μπόρεσε να συνεχίσει άλλο την μάχη του. Την αγαπήσαμε τόσο πολύ και της δώσαμε όλη την αγάπη και την φροντίδα που θα μπορούσαμε. Είμαστε πραγματικά καταρρακωμένοι».

Η έκκλησή της για την προστασία των σκύλων άλλων ιδιοκτητών

Τώρα, η Βάγκνερ λέει ότι προσπαθεί να διαδώσει την είδηση ώστε να μην συμβεί το ίδιο σε άλλα κατοικίδια ζώα. «Εάν είστε λάτρης των φυτών εσωτερικού χώρου, ερευνήστε τα φυτά που θέλετε να βάλετε στο σπίτι σας προτού τα αγοράσετε. Ακόμη κι αν νομίζετε ότι ένα οικιακό φυτό βρίσκεται σε ασφαλή τοποθεσία, τα άτακτα κατοικίδια μπορεί να βρεθούν σε μπελάδες» έγραψε.

Σε συνέντευξή της στην New York Post, η γυναίκα είπε ότι θα ήθελε να ενθαρρύνει τα φυτώρια να τοποθετούν επισημάνσεις σχετικά με το πιο φυτά είναι τοξικά. Μάλιστα, ανέφερε ένα εργαλείο στην ιστοσελίδα της ASPCA σχετικά με τα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορεί να είναι δηλητηριώδη για τα κατοικίδια ζώα, που αν το γνώριζε εκ των προτέρων, θα «είχε σώσει την ζωή του σκύλου της». «Μακάρι να ήξερα» είπε.

Alright folks, this is going to be a very difficult story to tell, but I feel compelled to share this information. This...

Posted by Kate Siekman on Wednesday, May 6, 2020

Πηγή: iefimerida.gr

Το κόλπο για να μην σου πεθαίνουν τα φυτά στο σπίτι

Η κανέλα δίνει μία διαφορετική «νότα» στη γεύση του καφέ ή του φαγητού μας! Ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμη ακόμη και στα φυτά μας! Παρακάτω θα μάθεις ένα απίστευτα "μαγικό" κολπάκι για να κάνεις τον κήπο σου να ζήσει περισσότερο!

Αυτό είναι το μαγικό κολπάκι με την κανέλα για να ζήσουν περισσότερο τα φυτά σου

Μία 45χρονη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Chrissy Rex, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να κερδίσει τον τίτλο της πιο… πρωτότυπης χρήσης κανέλας στην ιστορία. Τι ακριβώς έκανε;

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια, έριξε κανέλα σε όλες τις γλάστρες του κήπου της. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από λίγες εβδομάδες τα φυτά να μεγαλώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ η κανέλα έδιωξε όλους τους ενοχλητικούς μύκητες που εμπόδιζαν την ανάπτυξή τους.

«Πρόκειται για έναν δολοφόνο μυκήτων! Ίσως είναι και ο καλύτερος τρόπος για να μεγαλώσουν σίγουρα τα φυτά σου ακόμη και σε κλειστό χώρο» επεσήμανε η ίδια!