Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τη βασιλική οικογένεια - Θετικός στον ιό ο Πρίγκιπας

Μεγάλη ανησυχία για την υγεία του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τη βασιλική οικογένεια - Θετικός στον ιό ο Πρίγκιπας

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει υποχωρήσει, δεν έχει φύγει ωστόσο εντελώς από τις ζωές μας, μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως ο επικίνδυνος ιός κατάφερε να «χτυπήσει» ακόμα μία βασιλική οικογένεια, μιας και βρέθηκε θετικός ο Πρίγκιπας του Βελγίου.

Ο Πρίγκιπας βρέθηκε θετικός, έπειτα από την παρουσία του σε πάρτι στην Ισπανία, το οποίο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, «έσπασε» την καραντίνα.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος πρίγκιπας Γιοακίμ, βρέθηκε σε μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη Κόρντομπα, στις 26 Μαΐου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του βελγικού Παλατιού.

Ο Πρίγκιπας, που είναι ανιψιός του Βασιλιά Φίλιππου του Βελγίου και δέκατος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, έχει τεθεί σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα. Την ίδια στιγμή, σε πένθος έχει βυθιστεί η ισπανική βασιλική οικογένεια. Δείτε εδώ ποιος πέθανε!

κορωνοϊός βασιλική οικογένεια

Σύμφωνα με την El Pais, 27 άτομα βρέθηκαν στο πάρτι, παρά το γεγονός πως τα μέτρα που είχαν ληφθεί, προέβλεπαν συγκεντρώσεις μέχρι 15 ατόμων.

Στο μεταξύ, συνολικά 195 νέα κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές. Από αυτά, 129 ασθενείς ζουν στη Φλάνδρα, 46 στη Βαλλονία και 20 στις Βρυξέλλες. Αυτό αυξάνει τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων μολυσμένων ατόμων σε 58.381.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν συνολικά 9.467 θάνατοι, 14 τις τελευταίες 24 ώρες.

Πηγή: protothema.gr

Από κορωνοϊό πέθανε ένα άλλο μέλος βασιλικής οικογένειας

Θρήνος έχει ξεσπάσει στην βασιλική οικογένεια με την είδηση πως η πριγκίπισσα πέθανε μετά από μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό, ο οποίος την προσέβαλε πριν από μερικές μέρες.

Απέραντη θλίψη έχει ξεσπάσει για τον ξαφνικό χαμό μίας πολύ αγαπημένης πριγκίπισσας, η οποία μάλιστα είδε τη ζωή της να χάνεται μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, από τη στιγμή που προσβλήθηκε από τον πανίσχυρο ιό.

Η Μαρία Τερέσα του βασιλικού οίκου Βουρβώνων - Πάρμα έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού στα 86 της. Σύμφωνα με πληροφορίες του νοσοκομείου, η αιτία του θανάτου της ήταν ο κορωνοϊός.

Η πριγκίπισσα αρρώστησε πριν από οκτώ μέρες και διακομίσθηκε χθες στο νοσοκομείο. Πριν από μόλις δέκα μέρες δεν έδειχνε να έχει κανένα σύμπτωμα και ήταν απολύτως υγιής.

Έτσι όταν έμαθε ότι προσβλήθηκε από τον ιό, η Μαρία Τερέσα έμεινε σε καραντίνα στο διαμερισμά της για μία εβδομάδα, πριν διακομισθεί στο νοσοκομείο. Αυτή που της μετέδωσε τον ιό, ήταν η νοσοκόμα που φρόντιζε τις δύο αδερφές της.

Ποια ήταν η Μαρία Τερέσα

Η Μαρία Τερέσα γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1933 στο Παρίσι και ήταν το τρίτο από τα 6 παιδιά του Πρίγκιπα Ξαβιέρ, Δούκα της Πάρμα και της Μαντελάιν των Βουρβόνων.

Η πρίγκίπισσα δεν παντρεύτηκε ποτέ και ανέκαθεν το στήριγμά της ήταν τα αδέρφια της.

Ο οίκος των Βουρβόνων σχετίζεται με την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, με την Μαδρίτη να ανακοινώνει τα συλλυπητήριά της για τον χαμό της 86χρονης πριγκίπισσας.

Πριγκίπισσα πέθανε