Τρίτος θάνατος στις διαμαρτυρίες για τον Τζόρτζ Φλόιντ

Χαμός στις ΗΠΑ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τρίτος θάνατος στις διαμαρτυρίες για τον Τζόρτζ Φλόιντ

Από την πρώτη κιόλας ημέρα που έγινε γνωστή η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, οι εξαγριωμένοι πολίτες στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει τις διαμαρτυρίες, ενώ έχουν ήδη βρεθεί τρεις νεκροί από τα πυρά που έπεσαν ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις Αρχές.

Τραγικές εικόνες, πρωτόγνωρες καταστάσεις, σκηνές που αποτυπώνουν το μέγεθος της κοινωνικής αναταραχής. Όλα αυτά στις ΗΠΑ, όπου το σκηνικό παραμένει έκρυθμο, ενώ τα επεισόδια μαίνονται σε δεκάδες πολιτείες. Πόλεμος με τους αστυνομικούς, φωτιές και οργή σημειώθηκαν και πάλι, το Σάββατο βράδυ.

Οργισμένοι διαδηλωτές βρέθηκαν κοντά στον Λευκό Οίκο, ενώ στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκαν πάνω από 300 συλλήψεις.

διαμαρτυρίες για τον Τζόρτζ Φλόιντ

Η νέα εξέλιξη είναι ότι το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε κοντά σε καμμένο αυτοκίνητο το πρωί στη Μινεάπολη, όπου δολοφονήθηκε ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ. Δείτε εδώ και το νέο σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί από τη στιγμή της δολοφονίας.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα όχημα το οποίο φλεγόταν. Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα που βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από το καμμένο αυτοκίνητο και το οποίο έφερε μώλωπες.

Η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού, οι οποίοι έχουν σπεύσει επί τόπου, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

Πηγή: protothema.gr

Αυτή είναι η πρώτη απόφαση για τους αστυνομικούς που δολοφόνησαν τον Τζορτζ Φλόιντ

Σάλος έχει δημιουργηθεί με την δολοφονία του αφροαμερικάνου στις ΗΠΑ, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικούς! Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η πρώτη απόφαση που πάρθηκε γι' αυτούς είναι η απομάκρυνσή τους από το αστυνομικό τμήμα!

Ωστόσο, η Αμερική έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά αφού οι κάτοικοι διαμαρτύρονται εξαγριωμένοι (δείτε εδώ το βίντεο που κυκλοφόρησε!). Τα νέα, επίσης, στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως οι αστυνομικοί είχαν ιστορικό βίας.

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ

Η απόφαση για τους αστυνομικούς που δολοφόνησαν τον Τζορτζ Φλόιντ

Η αστυνομία αποφάσισε την απομάκρυνση του αστυνομικού που προκάλεσε με το γόνατό του ασφυξία στον Τζορτ Φλόιντ, καθώς και άλλων τριών που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Κοινή συνισταμένη των δύο, που πρωταγωνιστούν στο βίντεο της κτηνωδίας, είναι οι εις βάρος καταγγελίες για χρήση αστυνομικής βίας. Τον Ντέρεκ Τσάβιν, ο οποίος είχε καθηλώσει τον Φλόιντ στην άσφαλτο, βαραίνουν 18 καταγγελίες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται υπό έρευνα, ενώ ο ασιατικής καταγωγής Του Τάο, είχε έξι καταγγελίες, μία εκ των οποίων παραμένει υπό έρευνα. Οι άλλοι δύο, ο Τόμας Λέιν και ο Τζέι Αλεξάντερ Αλεξάντερ δεν είχαν να παρουσιάσουν καταγεγραμμένο ιστορικό βίας.

Στην πόλη πάντως, κυκλοφορούν αφίσες με το ποιόν του Ντέρεκ Τσάβιν, στις οποίες καταγράφονται τα έργα και οι ημέρες του αστυνομικού της Μινεάπολης.

Παρ' ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, οι ειδικοί ερευνητές της αστυνομίας κάνουν λόγο για λαβή που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί και που απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση.