Κορωνοϊός: Στους 177 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 87χρονος στο ΝΙΜΤΣ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 177 οι νεκροί στην Ελλάδα

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Η μακάβρια λίστα των νεκρών στην Ελλάδα από κορωνοϊό, όλο και μεγαλώνει, μιας και πριν από λίγο κατέληξε ένας 87χρονος στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ», με το συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 177.

Νωρίτερα είχε καταλήξει και μία 66χρονη στο «Σωτηρία».

Κρούσμα κορωνοϊού είχαμε και σε μία βασιλική οικογένεια. Δείτε εδώ ποιος είναι ο πρίγκιπας που βρέθηκε θετικός στον ιό.

Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τα κρούσματα του κορωνοϊού

«Ανακοινώνονται 2 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.917, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 636 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1696 (58.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός νέα κρούσματα

Παράλληλα, 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ακόμη, 106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ σε λίγο καιρό ανοίγουν τα σινεμά. Δείτε εδώ τα μέτρα που θα ληφθούν.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 180.518 κλινικά δείγματα».

Την ίδια στιγμή στη Λάρισα, σημειώθηκαν 5 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα. Τόσα έβγαλε η τελευταία μεγάλη ιχνηλάτηση που έγινε στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Αγωνία επικρατεί από χθες στην περιοχή καθώς γεννήθηκε μωρό από μητέρα, η οποία είναι φορέας του φονικού ιού.

Στην συγκεκριμένη ιχνηλάτηση -που έγινε την 14η ημέρα στο πλαίσιο του «Σχεδίου 0 - 7 - 14»- είχαν ληφθεί συνολικά 351 δείγματα. Από τα πέντε θετικά δείγματα, τα τέσσερα ελήφθησαν από οικογένειες στις οποίες ήδη υπήρχε παλαιότερα κρούσμα, ενώ το ένα θετικό δείγμα είναι υπό διερεύνηση.

Η συγκεκριμένη εικόνα κρίνεται ικανοποιητική, καθώς παραμένει χαμηλά ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού στην κοινότητα μεταδίδει το larissanet.gr. Πλέον σήμερα γίνεται νέα ιχνηλάτηση. Δείτε και πόσα είναι συνολικά τα τελευταία κρούσματα.

πηγή: athensmagazine.gr