Εκτός εαυτού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Το δημόσιο ξέσπασμά του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εκτός εαυτού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν άντεξε και βγήκε εκτός εαυτού για την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ με τον ρατσισμό, με μία δημόσια τοποθέτηση.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό είναι έκρυθμη, με τις διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας να αποτελούν τον κανόνα των τελευταίων ημερών. Αποτελώντας εδώ και αμερικά χρόνια κομμάτι της κοινωνίας των ΗΠΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφρασε τα συναισθήματά του για το θλιβερό συμβάν και όλα όσα έχουν ακολουθήσει.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον λογαριασμό του στο Twitter μιας και του το χάκαραν. Δείτε εδώ το μήνυμα που έστειλε για να ζητήσει συγγνώμη.

"Αλήθεια δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς νιώθω, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα ξέρω είναι πως φτάνει πια. Είναι ώρα για αλλαγή" έγραψε χαρακτηριστικά ο Greek Freak, ο οποίος συνόδευσε το τιτίβισμά του με το όνομα του Τζορτζ Φλόιντ και του Αχμάντ Άρμπερι (δολοφονήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, σε μία πράξη που είχε ρατσιστικό περιεχόμενο) ως hashtag.

Πηγή: iefimerida.gr

Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, μετά από αίτημα της οικογένειάς του να διαπιστωθεί η πραγματική αιτία του θανάτου του.

O θάνατός του Τζορτζ Φλόιντ είναι αποτέλεσμα «ανθρωποκτονίας» και συγκεκριμένα «ασφυξία λόγω της πίεσης που δέχθηκε στο λαιμό και την πλάτη, που οδήγησαν σε μειωμένη ροή του αίματος στον εγκέφαλο», σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια του.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα της αυτοψίας διαφέρουν από εκείνα του Hennepin County, ο οποίος εξέτασε το σώμα του Φλόιντ πριν ο Τσάβιν κατηγορηθεί για φόνο την Παρασκευή. Στην προηγούμενη έκθεση τονιζόταν ότι «δεν υπάρχουν φυσικά ευρήματα που να υποστηρίζουν τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού» και υποδήλωνε ότι οι «υποκείμενες συνθήκες υγείας και τυχόν δυνητικά τοξικά στο σύστημά του» Φλόιντσυνέβαλαν πιθανώς στο θάνατό του.

Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος είχε περασμένο το γόνατο του στο λαιμό του 46χρονου, θα γίνει την Πέμπτη. Δείτε και το νέο σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, η τελετή για την κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ θα γίνει την Πέμπτη. «Θα είναι ένα σημαντικό γεγονός τόσο για την πόλη της Μινεάπολις και για την πολιτεία της Μινεσότα όσο και για ολόκληρο το έθνος να παρακολουθήσει, τον τρόπο με τον οποίο θα αποδοθούν τιμές για μία ζωή η οποία πάρθηκε μπροστά στα μάτια μας».

Πηγή: eleftherostypos.gr