Χάος στο κέντρο της Αθήνας για τον Τζορτζ Φλόιντ

Συμβαίνει τώρα!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χάος στο κέντρο της Αθήνας για τον Τζορτζ Φλόιντ

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Χάος επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα έξω από την αμερικανική πρεσβεία, καθώς διαδηλωτές έριξαν μολότοφ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Με εντολή της Aστυνομίας οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» θα παραμείνουν κλειστοί καθώς εξελίσσεται η κινητοποίηση, ενώ κλειστοί και οι δρόμοι γύρω από την αμερικανικη πρεσβεία.

Η πορεία συμπαράστασης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης. Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση και την πορεία έγινε από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Θέση σήμερα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ πήρε και η πρώην σύντροφός του. Δείτε εδώ τα σπαρακτικά του λόγια.

Με σύνθημα «Κάτω ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο κρατικός ολοκληρωτισμός. Πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννάει την φτώχεια και την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή, τον πόλεμο», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει πρόσκληση στις διαδηλώσεις που διοργανώνει μαζί με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς.

Η πορεία ξεκίνησε από το Σύνταγμα με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την αμερικανική πρεσβεία.

Πηγή: ethnos.gr

Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, μετά από αίτημα της οικογένειάς του να διαπιστωθεί η πραγματική αιτία του θανάτου του.

O θάνατός του Τζορτζ Φλόιντ είναι αποτέλεσμα «ανθρωποκτονίας» και συγκεκριμένα «ασφυξία λόγω της πίεσης που δέχθηκε στο λαιμό και την πλάτη, που οδήγησαν σε μειωμένη ροή του αίματος στον εγκέφαλο», σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια του.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα της αυτοψίας διαφέρουν από εκείνα του Hennepin County, ο οποίος εξέτασε το σώμα του Φλόιντ πριν ο Τσάβιν κατηγορηθεί για φόνο την Παρασκευή. Στην προηγούμενη έκθεση τονιζόταν ότι «δεν υπάρχουν φυσικά ευρήματα που να υποστηρίζουν τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού» και υποδήλωνε ότι οι «υποκείμενες συνθήκες υγείας και τυχόν δυνητικά τοξικά στο σύστημά του» Φλόιντσυνέβαλαν πιθανώς στο θάνατό του.

Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος είχε περασμένο το γόνατο του στο λαιμό του 46χρονου, θα γίνει την Πέμπτη. Δείτε και το νέο σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, η τελετή για την κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ θα γίνει την Πέμπτη. «Θα είναι ένα σημαντικό γεγονός τόσο για την πόλη της Μινεάπολις και για την πολιτεία της Μινεσότα όσο και για ολόκληρο το έθνος να παρακολουθήσει, τον τρόπο με τον οποίο θα αποδοθούν τιμές για μία ζωή η οποία πάρθηκε μπροστά στα μάτια μας».

Πηγή: eleftherostypos.gr