Κορωνοιός: Θετική στο τεστ και η 2χρονη κόρη της 30χρονης εγκυμονούσας

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοιός: Θετική στο τεστ και η 2χρονη κόρη της 30χρονης εγκυμονούσας

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε και το δίχρονο κοριτσάκι της 30χρονης γυναίκας από τον Βόλο, η οποία ήδη νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με covid-19, με την κατάσταση της υγείας της να είναι καλή.

Όπως μεταδίδει το magnesianews, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα για τους γονείς του συζύγου της που και αυτός βρέθηκε θετικός στον ιό. Να σημειωθεί ότι είχε προκληθεί αναστάτωση από το γεγονός ότι οι δύο γονείς του Βολιώτη είναι εκπαιδευτικοί σε δημόσια σχολεία και γι’ αυτό το Δήμος Βόλου είχε τα κλείσει για απολύμανση.

Αυτή την ώρα το δίχρονο κοριτσάκι μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας όπου θα νοσηλευθεί και θα παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Κορωνοιός παιδί 30χρονης εγκύου θετικό

Ο πατέρας της 30χρονης που βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα είναι καλά στην υγεία του, αλλά δεν έχει υποβληθεί σε τεστ, ενώ η μητέρα της που βρίσκεται στην Αθήνα υποβλήθηκε κατόπιν παρέμβασης του ΕΟΔΥ σε τεστ σε κλινική και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα. Να σημειώσουμε πως στην Ελλάδα οι νεκροί έχουν φτάσεις τους 180.

Πηγή: iefimerida.gr

Θετικός στον κορωνοϊό ο Τζορτζ Φλόιντ - Τι έδειξε η νεκροψία

Μία μεγάλη ανατροπή έγινε με την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ μιας και σύμφωνα με τα όσα έδειξε η νεκροψία, ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Η Αμερική είναι άλλωστε μία από τις χώρες που έχει πληγεί βαθύτατα από την εξάπλωση του ιού.

«Μπλέκει» η υπόθεση του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, μετά την νέα ιατροδικαστική εξέταση, η οποία δεν κάνει ξεκάθαρα λόγο για δολοφονία από τον αστυνομικό Σόβιν, ενώ προστίθεται πως έπασχε από κορωνοϊό, χωρίς βέβαια να σημαίνει σε καμία περίπτωση πως πέθανε από αυτό.

Θυμίζουμε πως χθες βράδυ, επεισόδια σημειώθηκαν και στην Αθήνα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Δείτε εδώ τι ακριβώς συνέβη.

Η έκθεση αυτή, λοιπόν, έρχεται σε αντίθεση με την πρώτη αναφορά από τον ανεξάρτητο ιατροδικαστή, η οποία έκανε λόγο για ανθρωποκτονία, τονίζοντας ότι ο θάνατος προήλθε από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε στην πλάτη και στον λαιμό του.

Τζορτζ Φλόιντ κορωνοϊός

Η νέα έρευνα ανέδειξε ως αιτία θανάτου την «καρδιοπνευμονική ανακοπή», για την οποία δεν υπάρχει αναφορά ότι επήλθε από ασφυξία, λόγω της πίεσης που ασκούσε με το γόνατό του ο αστυνομικός. Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα «ασφυξίας λόγω παρατεταμένης συμπίεσης του λαιμού».

Στην έρευνα του Άντριου Μπέικερ αναφέρεται ότι ο Φλόιντ είχε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, κάτι που φανερώνει πως υπέστη βία πριν τον θάνατό του.

Σημειώνεται επίσης πως το γόνατο του Τσόβιν, ήταν για πάνω από 8 λεπτά στον λαιμό του, ωστόσο σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να αποδεικνύουν πως η ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου του θύματος.

Τέλος η αυτοψία έδειξε ότι ο Φλόιντ ήταν θετικός στον κορονοϊό ενώ αντιμετώπιζε καραδιακά προβλήματα και ιστορικό πίεσης.

Οι τοξικολογικές έδειξαν μέτρια επίπεδα φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης. Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν φέρεται να έχει σχέση με τα αίτια θανάτου του, όπως επισημαίνει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Πηγή: athensmagazine.gr