Θρήνος - Πέθανε ο Γιώτης Γαβριηλίδης

Πένθος...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος - Πέθανε ο Γιώτης Γαβριηλίδης

Θρήνος επικρατεί στον ποντιακό ελληνισμό η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή, Γιώτη Γαβριηλίδη που με το έργο του έχει υμνήσει τον Πόντο με τον καλύτερο τρόπο. Πέθανε μετά από μήνες αγώνα.

Με καταγωγή από τη Θράκη, από την πλευρά του πατέρα του και την Τραπεζούντα από την πλευρά της μητέρας του, ο Γιώτης Γαβριηλίδης κατάφερε να ξεχωρίσει στο χώρο του ποντιακού τραγουδιού για περισσότερα από 40 χρόνια.

Η Πάμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με ανακοίνωσή της και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλειά του προς την οικογένειά του.

«Ο Γιώτης Γαβριηλίδης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών. Ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης ο οποίος με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής του μας ταξίδευε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από ακούσματα της ποντιακής μουσικής παράδοσης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 14:00, στο Κολχικό Λαγκάδα, στον τόπο όπου γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1960. Τον θρήνο ωστόσο σκόρπισε και η είδηση του θανάτου του Μάκη Σκλαβενίτη.

Πηγή: athensmagazine.gr

Θρήνος - Πέθανε ο Στέλιος Παπαδογιάννης

Θρήνος «ξέσπασε» στην Κρήτη, αφού πέθανε ο Στέλιος Παπαδογιάννης, ο οποίος ήταν ο πιο στενός φίλος του σπουδαίου Νίκου Ξυλούρη. Η είδηση του θανάτου του, έχει σκορπίσει το πένθος στην οικογένεια του.

Αυτό αναφέρεται και σε ανάρτηση στη σελίδα του Νίκου Ξυλούρη στο Facebook, μεταφερόμενο από το Neakriti.gr.
Ειδικότερα, η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

«Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Παπαδογιάννης, ο πιο στενός φίλος του Ψαρονίκου. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Ο Στέλιος ήταν πρότυπο ανδρείας και κρητικής λεβεντιάς.

Στην φωτογραφία οι δυο φίλοι βρίσκονται στην περιοχή του Μαραθώνα Αττικής, το 1975. Μαζί τους βρισκόταν και ο τρίτος της παρέας, ο Φώτης Γαλανάκης ή Φωταέριο όπως τον αποκαλούσε πειραχτικά ο Ξυλούρης, ο οποίος απαθανάτισε και τη στιγμή». Θρήνος ωστόσο, επικρατεί και στη σειρά Φιλαράκια. Δείτε τι συμβαίνει.

Πέθανε ο Στέλιος Παπαδογιάννης