Συναγερμός για κορωνοϊό στην Τρίπολη - Θετικό κρούσμα σε δομή ψυχική υγείας

Τι λένε οι πληροφορίες; ΄

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συναγερμός για κορωνοϊό στην Τρίπολη - Θετικό κρούσμα σε δομή ψυχική υγείας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τρίπολη καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε δομή ψυχικής υγείας. Τι λένε οι πληροφορίες;

Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης πρόκειται για άνδρα ο οποίος έχει ήδη διακομιστεί στο Νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο. Επιτόπου στη δομή βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καθώς στη δομή φιλοξενούνται άλλα 10 με 11 άτομα.

Η δομή έχει ήδη τεθεί σε άτυπη καραντίνα και παράλληλα, αναμένονται ανακοινώσεις από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, καθώς πριν από λίγες μέρες ο άνδρας είχε νοσηλευθεί στην Παθολογική Κλινική και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στην Τρίπολη, καθώς τα προηγούμενα κρούσματα είχαν αναφερθεί από την περιοχή της Κυνουρίας. Ήταν θετικός στον κορωνοϊό ο Τζορτζ Φλόιντ; Δείτε εδώ.

Κορωνοιός παιδί 30χρονης εγκύου θετικό

Κορωνοιος: Συναγερμός στη Λαμία - Θετικοί παππούς, γιαγιά, κόρη και εγγονός

Ανησυχία επικρατεί στη Φθιώτιδα, αλλά κυρίως στη Λοκρίδα, καθώς ταυτοποιήθηκαν 4 κρουσμάτων κορωνοϊού στο νοσοκομείο Λαμίας, τα οποία έγιναν γνωστά το βράδυ της Κυριακής. Συγκεκριμένα, γιαγιά, παππούς, κόρη και εγγονός βρήκαν θετικοί στον ιό.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής, έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της συζύγου, της κόρης αλλά και του 28χρονου εγγονού του ηλικιωμένου που εμφάνισε πρώτος συμπτώματα και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 86χρονος με τη σύζυγο του που διαμένουν στην Αμερική, επέστρεψαν πριν 15 ημέρες μαζί με την κόρη τους που είχε πάει να τους επισκεφτεί και τα τεστ στο αεροδρόμιο ήταν αρνητικά. Παρ' όλα αυτά μπήκαν, όπως διαβεβαιώνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο ηλικιωμένος μετά από 14 ημέρες εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας το Σάββατο. Μια ημέρα μετά την Κυριακή και άρχισαν ήπια συμπτώματα και στις δύο γυναίκες. Ο 28χρονος παραμένει ασυμπτωματικός, όμως φαίνεται πως είναι και αυτός που είχε τις περισσότερες επαφές στην Αταλάντη όπου διαμένει.
Έχει σημάνει συναγερμός στην Λοκρίδα με το Κέντρο Υγείας να ενισχύεται, ενώ χθες αργά το βράδυ ο δήμος Λαμιέων προχώρησε σε απολύμανση της γειτονιάς που ζει το ηλικιωμένο ζευγάρι στη Λαμία και σήμερα θα γίνουν τεστ σε όλες τις κοντινές επαφές του νεαρού. Δείτε τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα.

Πηγή: athensmagazine.gr