Κόμπι Μπράιαντ: Ζητά αποζημίωση η Βανέσα για το δυστύχημα του

Νέες εξελίξεις στην υπόθεσή του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κόμπι Μπράιαντ: Ζητά αποζημίωση η Βανέσα για το δυστύχημα του

Η σύζυγος του Κόμπι Μπραίαντ, Βανέσα Μπράιαντ, αποφάσισε να ζητήσει αποζημίωση και να διεκδικήσει χρήματα από το σοβαρό δυστύχημα που έγινε με το ελικόπτερο στις αρχές του χρόνου και στέρησε τη ζωή του μεγάλου αστέρα του NBA.

Στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπου θα διευθετηθεί το θέμα των αποζημιώσεων μεταφέρεται το δράμα της οικογένειας του Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, μαζί με την κόρη του, σε πτώση ελικοπτέρου.

Η σύζυγος του Κόμπι, διεκδικεί εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την αδικαιολόγητη, όπως χαρακτηρίζει στην αγωγή της, πτώση θανάτου. Η αγωγή αποζημίωσης απευθύνεται εναντίον της εταιρείας ελικοπτέρων, αλλά και της περιουσίας του ενός πιλότου που εμπλέκεται στη θανατηφόρα συντριβή του Ιανουαρίου.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, πως η Βανέσα Μπραάιντ τις προάλλες έκανε μία συγκινητική ανάρτηση για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Δείτε εδώ τα σπαρακτικά λόγια της.

Η Βανέσα Μπράιαντ υπέβαλε μήνυση τον Φεβρουάριο, κατηγορώντας τον πιλότο Άρα Ζομπάγιαν - ο οποίος πέθανε μαζί με τον Κόμπε και την κόρη του - για την αποτυχία λήψης και εκτίμησης των δεδομένων αναφορικά με τις άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή που θα πετούσαν, πριν από την απογείωση, καθώς και για την αποτυχία ακύρωσης της πτήσης όταν έμαθε για τις κακές καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της ομίχλης.

Κόμπι Μπράιαντ δυστύχημα

Η Βανέσα ισχυρίστηκε ότι δικαιούται εκατοντάδες εκατομμύρια μελλοντικά χαμένα κέρδη ως αποτέλεσμα του πρόωρου θανάτου του συζύγου της, ο οποίος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στους Λέικερς και γενικότερα στο NBA.

«Ως αποτέλεσμα των θανάτων του Κόμπι Μπράιαντ και της GB, η Βανέσα Μπράιαντ επιδιώκει οικονομικές αποζημιώσεις, μη οικονομικές ζημίες, τόκους προκαταβολής, τιμωρητικές αποζημιώσεις και άλλη ανακούφιση, όπως το Δικαστήριο κρίνει δίκαιο και σωστό», αναφέρουν έγγραφα δικαστηρίου που κατατέθηκαν στην υπόθεση.

Μεγάλο χρηματικό ποσό θα πάρει η Βανέσα Μπράιαντ και από τις μετοχές του Κόμπι

Λίγο καιρό μετά τον τραγικό θάνατο του αστέρα του NBA, Κόμπι Μπράιαντ, έγινε γνωστό το απίστευτο ποσό που πρόκειται να πάρει η αγαπημένη του σύζυγος, Βανέσα Μπράιαντ, από τις μετοχές του σε μία συγκεκριμένη εταιρεία που είχε επενδύσει.

Το Ιανουάριο του 2020, ολόκληρος ο πλανήτης συγκλονίστηκε με το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή, του Κόμπι Μπράιαντ, ενός παίκτη που είχε γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της κορυφαίας λίγκας του κόσμου.

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε και το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ. Δείτε εδώ τι έδειξε.

Αυτό είναι το ποσό που θα πάρει από τις μετοχές του Κόμπι η Βανέσα Μπράιαντ

Το 2013, ο Κόμπι είχε αγοράσει μετοχές στην εταιρεία ενεργειακών ποτών, Body Armor. Ο μπασκετμπολίστας, αποτελούσε τον τέταρτο μεγαλομέτοχο μία εταιρείας, που εξελίχθηκε σε έναν κολοσσό των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, με τα έσοδά της φέτος να φτάνουν το ένα δισεκατομμύριο.

Μετά το θάνατό του, τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο, καθώς και τα έσοδά του από τις μετοχές θα πάρει η αγαπημένη του σύζυγος, Βανέσα Μπράιαντ, η οποία θα εισπράξει 200 εκατομμύρια δολάριο, για το 10% που ανήκει στον αδικοχαμένο άντρα της.

Το 2018, η Coca Cola αγόρασε ένα μικρό μερίδιο στην BodyArmor, μια συμφωνία που ανέβασε την αξία της εταιρείας στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και τις μετοχές του Κόμπι στα 200 εκατομμύρια δολάρια.