Επίθεση με βιτριόλι: Αυτό το μήνυμα έστειλε η φερόμενη δράστρια στην 34χρονη Ιωάννα

Οι αποκαλύψεις που φέρνουν ραγδαίες εξελίξεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Αυτό το μήνυμα έστειλε η φερόμενη δράστρια στην 34χρονη Ιωάννα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Αποκαλύφθηκε το μήνυμα που της είχε στείλει η φερόμενη δράστρια.

Η Ιωάννα, όπως έγινε γνωστό, μόλις έμαθε ποια είναι η γυναίκα που συνελήφθη δεν μπορούσε να το πιστέψει και «πάγωσε» στο άκουσμα του ονόματος της. Ενώ, όπως αποκάλυψε την έχει δει πολύ λίγες φορές και αυτές σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Για αυτό δεν ανέφερε το όνομά της ούτε στον δικηγόρο της, αλλά ούτε και στις αρχές.

Ο δικηγόρος της, κ. Λύτρας τόνισε ότι πριν από δυο χρόνια η Ιωάννα είχε δεχθεί μήνυμα από την 35χρονη αλλά δεν ήταν απειλητικό αλλά μάλλον ήπιο.

«Το μήνυμα το οποίο δέχθηκε ήταν άνευ σημασίας για να φτάσουμε στο σημείο να το πει στην αστυνομία. Και ακούστε και το πιο σημαντικό, αυτή η διαδικασία έγινε πριν από δύο χρόνια». «Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα ''αν γνωρίζεις τον τάδε'', η Ιωάννα απάντησε ''όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας’’ αυτός ήταν ο διάλογος», τόνισε ο δικηγόρος του θύματος στον ΣΚΑΙ. Αυτό είναι το προφίλ της 35χρονης φερόμενης δράστιδας.

Επίθεση με βιτριόλι Καλλιθέα: Χείλη σφραγισμένα κρατά η 35χρονη - Τι ισχυρίζεται

Χείλη σφραγισμένα φέρεται να κρατά η 35χρονη, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία οδηγήθηκε με κινηματογραφικό τρόπο και φορώντας μάσκα ενώπιον της δικαιοσύνης, θα περάσει και πάλι το κατώφλι του ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αδίκημα το οποίο την φέρνει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, αλλά και για το πλημμέλημα της απείθειας.

Τι ισχυρίζεται η 35χρονη

Η 35χρονη, αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν εκείνη που το μοιραίο πρωινό έριξε το βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα ενώ άνθρωποι του περιβάλλοντος της έλεγαν πως αν και κάποιες στιγμές ξεσπά σε κλάματα μοιάζει αποστασιοποιημένη από το γεγονός.

Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι έχουν στη διάθεση τους επαρκή στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η 35χρονη είναι η γυναίκα μυστήριο που αναζητούσαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σπίτι της κατηγορούμενης βρέθηκε μια περούκα, η καμπαρντίνα και το σακίδιο που φέρεται να είχε την ημέρα της επίθεσης αλλά και μια τηλεκάρτα η οποία φαίνεται να αποτέλεσε το στοιχείο «κλειδί» για να οδηγηθούν οι αστυνομικοί στα ίχνη της 35χρονης.

Καλλιθέα 35χρονη

Οι επικοινωνίες που φέρεται να έκανε η κατηγορούμενη με την συγκεκριμένη τηλεκάρτα τόσο με την εταιρία ραδιοταξί όσο και για επαγγελματικούς λόγους σε συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται σε συνδυασμό, μεταξύ άλλων, με την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και το υλικό των καμερών ασφαλείας, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση.

Αν και η 35χρονη δεν ανήκε στο στενό κύκλο των υπόπτων που βρέθηκαν αρχικά στο στόχαστρο των αρχών θεωρούν ότι είχε εμμονή με την άτυχη Ιωάννα με την οποία κατάγονται από γειτονικά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και ήταν «φίλες» στο Facebook. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η 35χρονη την παραμονή της επίθεσης είχε κάνει «like» σε ανάρτηση του θύματος.

Η αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πως άρχισε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν οι δυο γυναίκες συναντήθηκαν σε γάμο κοινού τους γνωστού. Η κατηγορούμενη συνοδευόταν από τον σύντροφο της στον οποίο φέρεται να έκανε σκηνή ζηλοτυπίας όταν λίγες ημέρες αργότερα διαπίστωσε πως έκανε αίτημα φιλίας στο Facebook στην Ιωάννα. Ο άνδρας, από την πλευρά του, εμφανίζεται να ισχυρίζεται πως ουδέποτε υπήρξε σχέση με την Ιωάννα αλλά προφανώς η 35χρονη την θεωρούσε εμπόδιο στη σχέση τους αν και ο ίδιος της είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ήταν στις προθέσεις του ο γάμος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει στην απολογία της η 35χρονη με δεδομένο ότι αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση. Παράλληλα, οι αρχές φέρονται να αναζητούν μια ακόμα μία γυναίκα η οποία ενδεχομένως προμήθευσε την κατηγορούμενη με το καυστικό υγρό.