Δυσάρεστες εξελίξεις με τον Μίκαελ Σουμάχερ

Ραγδαίες οι εξελίξεις με την υγεία του

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Δυσάρεστες εξελίξεις με τον Μίκαελ Σουμάχερ

Δυσάρεστες εξελίξεις με τον Μίκαελ Σουμάχερ.Η ιταλική εφημερίδα Contro Copertina αναφέρει ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει καταπονήσει σε υπερθετικό βαθμό τον οργανισμό του, επειδή βρίσκεται κλινήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Aναβλήθηκε λόγω κορονοϊού η επέμβαση στην οποία αναμενόταν να υποβληθεί ο Μίκαελ Σουμάχερ, που θα είχε ως στόχο την αναζωογόνηση του νευρικού του συστήματος, σχεδόν έξι χρόνια μετά το ατύχημά του στις Άλπεις το 2014. Πριν από λίγες ημέρες, είχε γίνει γνωστό πως είχε ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την επέμβαση από τον Φίλιπ Μενάς.

Πρόκειται για μια επέμβαση μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων, σε μία προσπάθεια να αντικατασταθούν νευρικά κύτταρα με νέα, υγιή που θα προέρχονται είτε από τον μυελό των οστών, είτε από το αίμα. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά πριν από την αναβολή της επέμβασης, αυτή θα ήταν η πρώτη από μια σειρά επεμβάσεων.

Η γαλλική εφημερίδα Le Dauphine αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί τις «προσεχείς ημέρες» στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου διαμένει ο Σουμάχερ. Ο άτυχος πιλότος της Scuderia ήταν σε κώμα για έξι μήνες μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι εκτός πίστας στο δημοφιλές θέρετρο του Meribel στις Αλπεις.

Η ιταλική εφημερίδα Contro Copertina αναφέρει ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει καταπονήσει σε υπερθετικό βαθμό τον οργανισμό του, επειδή βρίσκεται κλινήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα κι έχει υποστεί ατροφία μυών και πάσχει από οστεοπόρωση. Να σημειώσουμε πως πριν από λίγο διάστημα η γυναίκα του ξέσπασε με κάποια δημοσιεύματα.

Αν και η πορεία της υγείας του αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό ο Jean Todt, πρώην διευθυντής της Ferrari, δήλωσε πέρυσι ότι ο Σούμι έχει σημειώσει πρόοδο και μπορεί να παρακολουθήσει αγώνες F1 στην τηλεόραση.

πηγή: ethnos.gr

Συνεχίζεται ο γολγοθάς για το Μικαέλ Σουμάχερ

Για τον Μίκαελ Σουμάχερ ο γολγοθάς συνεχίζεται μετά το ατύχημα που είχε πριν από περίπου έξι χρόνια. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν έχει εμφανιστεί δημόσια όλα αυτά τα χρόνια, με τον στενό οικογενειακό του κύκλο να είναι ο μοναδικός που γνωρίζει σε τι ακριβώς κατάσταση βρίσκεται.

Οι γιατροί συνεχίζουν πάντως τις προσπάθειες προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής του, με γαλλικό δημοσίευμα να αναφέρει πως ο Μίκαελ Σουμάχερ θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση τις προσεχείς ημέρες. Συγκεκριμένα, η "Dauphine" κατέγραψε την ειλημμένη απόφαση για νέο χειρουργείο βλαστοκυττάρων προκειμένου να επαναλειτουργήσει (στον βαθμό του δυνατού) το νευρικό του σύστημα.

Μιχαέλ Σουμάχερ υγεία εξελίξεις

Ο Νίκολα Ατσιάρι, εκ των θεραπόντων ιατρών του Μίκαελ Σουμάχερ, έχει δηλώσει πως ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 υποφέρει -εκτός όλων των άλλων- από οστεοπόρωση και μυϊκή ατροφία όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: sport24.gr