Ανείπωτος θρήνος - Πέθανε ο γιος του Σάββα Παπαπολίτη

Θλίψη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανείπωτος θρήνος - Πέθανε ο γιος του Σάββα Παπαπολίτη

Ανείπωτος θρήνος με την είδηση πως πέθανε σε ηλικία 79 ετών άφησε την Κυριακή ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σωτήρης, γιος του Σάββα Παπαπολίτη, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία.

Ο Σωτήρης Παπαπολίτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1941. Σπούδασε στη Νομική Σχολή, Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μεταπτυχιακά στο Τορόντο.

Εντάχθηκε στη ΝΔ το 1979 και το 1980 τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείου Χωροταξίας.Το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά. Πολιτεύτηκε για τελευταία φορά το 1996, ενώ το 2000 αποχώρησε από τη ΝΔ.

Θλίψη σκορπίστηκε και με τον θάνατο του Στέλιου Παπαδόγιαννη πριν από λίγες ημέρες

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά για τον Σωτήρη Παπαπολίτη

«Η αγάπη του για την πατρίδα, η αφοσοίωσή του στον Πειραιά, η βαθειά του Παιδεία και ο απαράμιλλος πολιτικός του πολιτισμός, είναι οι παρακαταθήκες που αφήνει πίσω του ο Σωτήρης Παπαπολίτης».
Αυτό αναφέρει, σε δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του φίλου του Σωτήρη Παπαπολίτη.

Θρήνος - Πέθανε ο Γιώτης Γαβριηλίδης

Πέθανε ο

Θρήνος επικρατεί στον ποντιακό ελληνισμό η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή, Γιώτη Γαβριηλίδη που με το έργο του έχει υμνήσει τον Πόντο με τον καλύτερο τρόπο. Πέθανε μετά από μήνες αγώνα.

Με καταγωγή από τη Θράκη, από την πλευρά του πατέρα του και την Τραπεζούντα από την πλευρά της μητέρας του, ο Γιώτης Γαβριηλίδης κατάφερε να ξεχωρίσει στο χώρο του ποντιακού τραγουδιού για περισσότερα από 40 χρόνια.

Η Πάμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με ανακοίνωσή της και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλειά του προς την οικογένειά του.

«Ο Γιώτης Γαβριηλίδης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών. Ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης ο οποίος με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής του μας ταξίδευε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από ακούσματα της ποντιακής μουσικής παράδοσης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 14:00, στο Κολχικό Λαγκάδα, στον τόπο όπου γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1960. Τον θρήνο ωστόσο σκόρπισε και η είδηση του θανάτου του Μάκη Σκλαβενίτη.

Πηγή: athensmagazine.gr