Βαρύ πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

Θρήνος για τον χαμό του 33χρονου Μανώλη Γαρεφαλάκη

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Βαρύ πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

Βαρύ πένθος στην Πολεμική Αεροπορία με τον θάνατο του Μανόλη Γαρεφαλάκη. Ο άτυχος υποσμηναγός είχε γεννηθεί το 1987 στο Ηράκλειο και καταγόταν από το Καστέλι. Το 2006 είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων και είχε αποφοιτήσει τον Ιούλιο του 2010.

Ήταν εχθές, Πέμπτη 18 Ιουνίου, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ όταν ο 33χρονος υποσμηναγός και μέλος της ομάδας ΖΕΥΣ, Μανόλης Γαρεφαλάκης, με καταγωγή από το Καστέλι Πεδιάδος Ηρακλείου, έπεφτε νεκρός δίπλα στη μηχανή του, στη λεωφόρο Σούδας, λίγο έξω από τα Χανιά.

Ο άτυχος υποσμηναγός είχε γεννηθεί το 1987 στο Ηράκλειο και καταγόταν από το Καστέλι. Το 2006 είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων και είχε αποφοιτήσει τον Ιούλιο του 2010. Το 2012, είχε τοποθετηθεί στην 116 ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ και στη συνέχεια το 2014 στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2015 υπηρετούσε στην 343 Μοίρα. Είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 500 ήταν σε αεροσκάφη F-16. Ο αδικοχαμένος πιλότος υπήρξε Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο άσκησης, είχε πετάξει με F16 στο Καστέλι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πέταξε χαμηλά κοντά στο σπίτι του για να “χαιρετίσει” τους δικούς του.

Μανόλης Γαρεφαλάκης τροχαίο

Σήμερα, ο θάνατος του Μανόλη έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένεια του, την Πολεμική Αεροπορία αλλά και ολόκληρη την Κρήτη η οποία τον αποχαιρετά με σπαρακτικά λόγια. Θρήνος επικράτησε σήμερα και με την είδηση ότι ο Πέθανε ο Τίμπορ Μπένεντεκ

Ανάμεσα τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ, κ. Γιάννης Λιονάκης, ο οποίος, πριν από λίγο, ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο fb ένα συνταρακτικό κείμενο αποχαιρετισμού δίνοντας έμφαση στο «στρεβλό οδηγικό περιβάλλον» που’ χει θερίσει πολλές ζωές, στον δρόμο που «σε βάζει στα Χανιά οδηγώντας σε συχνά στους ουρανους…»

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ, ΧΑΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Ένα νέο παλικάρι, ένα δικό μας παιδί, ιπτάμενος στην 115 ΠΜ, ένας ακριβός νέος ,χάνει τη ζωή του χθες βράδυ στο δρόμο ..

Το Σουδιανό δρόμο..

Που σε βάζει στα Χανιά, και που συχνά σε οδηγεί στους..ουρανούς!

-Ένας δρόμος στενός με μια λωρίδα ανά Κατεύθυνση και όχι με το καλύτερο οδόστρωμα.

-Ένας δρόμος που η ζωή του μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 100 χρόνια..

-Ένας δρόμος που έχει άπειρες εισόδους και εξόδους προς χωριά των Χανίων.

-Ένας δρόμος που έχει λεύκες στη μία και την άλλη πλευρά, όμορφος δρόμος, αλλά όχι λειτουργικός και ασφαλής για κάποιον που θα έχει έξοδο από το οδόστρωμα.

-Η χοντρή ρίζα της κάθε λεύκας είναι ένα επικίνδυνο τοιχίο που σου κόβει τη ζωή αν βρεθείς πάνω της.

-Ένας δρόμος που πολλές φορές, τα λίγα φανάρια που υπάρχουν στις διασταυρώσεις δεν λειτουργούν.

-Ένας δρόμος που στις δύο του πλευρές έχουν αναπτυχθεί άπειρες εμπορικές και άλλες δραστηριότητες, υπηρεσίες Δημοσίου ,οδηγεί στο Λιμάνι, στην ΕΟ κλπ, με ό,τι σημαίνει αυτό για την πυκνότητα της κυκλοφορίας.

-Ένας δρόμος που οποιαδήποτε είσοδος η έξοδος από αυτές τις δραστηριότητες σημαίνει αναστροφή, σημαίνει παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής, σημαίνει παραβίαση του ΚΟΚ, σημαίνει ενδεχόμενο τραυματισμό ή θάνατο.!

Γιαυτό:

-Αύριο κιόλας οριοθετήσετε σαν μέγιστη ταχύτητα τα 40 km/h,

-Αύριο κιόλας τοποθετήστε πλευρικές μπάρες στις άκρες του δρόμου, και καλύψτε έτσι την επικινδυνότητα των λευκών.

-Αύριο κιόλας τοποθετήστε πασαλάκια σε όλο το μήκος του δρόμου ούτως ώστε να απαγορευτούν και να εμποδιστούν τα προσπεράσματα και οι αναστροφές.

-Αύριο κιόλας φτιάξτε στην είσοδο της Σούδας εκεί που διασταυρωνόμαστε για την ΕΟ και την Ακρωτηρίου για το Αεροδρόμιο, κυκλικό κόμβο, όπου θα γίνεται νόμιμα η ανάστροφη όσων θέλουν να ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία.

-Αύριο κιόλας κυκλικό κόμβο έξω από το ύψος του Μαίχ για να δοθεί και εκεί ίδια δυνατότητα, αλλά και για να έχουμε ανάσχεση της ταχύτητας.
Τοποθετείστε κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας. Είναι περισσότερο αναγκαίες από πολλά σημεία της ΕΟ.

Κι εσείς παιδιά αγαπήστε την ζωή, τιθασεύσετε την αδρεναλίνη σας. Δυστυχώς το φοβόμαστε..Νέα παιδιά γεμάτα ζωή, πολλές φορές δείχνουν υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους.

Οίηση το λένε! Μεγάλη ιδέα ,αίσθηση ανωτερότητας, παντοδυναμία.

Αν έχετε καταφέρει να φτάσετε πολύ ψηλά στον αθλητισμό, στο στίβο ,στο ποδόσφαιρο, στην κολύμβηση και είστε πρωταθλητές..

Αν είστε πρωταθλητές σε μια πίστα αγώνων.

Αν τραγουδάτε όμορφα και είστε ίνδαλμα των νέων.

Αν μπορείτε να πετάτε ένα αεροπλάνο πολιτικό ή πολεμικό ..

Μη θεωρήσετε ότι μπορείτε με την ίδια ευκολία, με την ίδια ασφάλεια να οδηγήσετε σε ένα δρόμο και ιδιαίτερα σε έναν δρόμο σαν αυτούς της Κρήτης, με συνύπαρξη με τέτοιους οδηγούς σαν αυτούς που έχει το νησί μας,

Να σκέφτεστε ,ότι είναι δυνατόν να μην τα καταφέρετε. Τα κυβικά ,η νεότητα ,το σφρίγος, η δύναμη, δυστυχώς πολλές φορές είναι κακός σύμβουλος για μια ασφαλή οδήγηση σ´ ένα στρεβλό οδηγικό περιβάλλον.

Μανώλη ας είσαι ο τελευταίος

Νάσαι καλοτάξιδος!

Όλες οι ψυχές που χάνονται είναι αναντικατάστατες. Συνέχισε να πετάς στους ουρανούς σου και να προσέχεις από εκεί τους φίλους σου. Όλες οι ψυχές που χάνονται είναι αναντικατάστατες και μοναδικές. Αλλά μέσα στο σφρίγος της νιότης, σε άκρα υγεία ,εκεί που η πατρίδα ,οι δικοί ,οι φίλοι σε χρειάζονται κι εσύ είσαι στις καλύτερες στιγμές σου, είναι κρίμα ,κι άδικο !

Συλλυπητήρια στους δικούς σου, και μακάρι να σταματήσει κάποτε αυτό το κακό! Όλοι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι γιαυτό!

πηγή:protothema.gr

Θρήνος - Πέθανε η Βέρα Λιν

Θρήνο έχει προκαλέσει η είδηση ότι πέθανε η Βέρα Λιν, η εμβληματική βρετανίδα τραγουδίστρια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν γνωστή και ως η «Σοφία Βέμπο» της Αγγλίας του '45, το δημοφιλές τραγούδι της οποίας «We'll meet again» ακούστηκε και πάλι κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Η Βέρα Λιν πέθανε προκαλώντας θρήνο σε ηλικία 103 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια της.

Θρήνος: Πέθανε η Βέρα Λιν

Τον Μάρτιο, λίγο πριν από τα 103α γενέθλιά της εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, η Βέρα Λιν προέτρεψε τον βρετανικό πληθυσμό να αναζητήσει «την ίδια πνοή που είχε διαπεράσει την Βρετανία στον πόλεμο».

Η βασίλισσα Ελισάβετ δανείστηκε τον τίτλο του τραγουδιού της που εμψύχωσε τα βρετανικά στρατεύματα στο μήνυμά της προς τον βρετανικό λαό στις 5 Απριλίου για να εμφυσήσει την ελπίδα στους Βρετανούς που ζούσαν τα μέτρα του εγκλεισμού. «Θα έρθουν καλύτερες μέρες: θα ξαναβρούμε τους φίλους μας, θα ξαναβρούμε τις οικογένειές μας, θα ξαναβρεθούμε», δήλωσε τότε η βασίλισσα. Οι Βρετανοί κλήθηκαν να τραγουδήσουν το κομμάτι τις Βέρα Λιν στην 75η επέτειο της παράδοσης της ναζιστικής Γερμανίας στις 8 Μαΐου 1945.

Με την ευκαιρία αυτή, το άλμπουμ «Vera Lynn 100» εκτοξεύθηκε στην 30ή θέση των βρετανικών τσαρτς, κάνοντας την «Ντέιμ Βέρα» την πιο ηλικιωμένη καλλιτέχνη που έχει πάρει θέση στο top 40 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γεννημένη στις 20 Μαρτίου 1917, η Βέρα Λιν ήταν επίσης γνωστή από τα τραγούδια «The White Cliffs of Dover», «There'll Always Be An England» και «If Only I Had Wings», με τα οποία εμψύχωνε τους Βρετανούς κατά την διάρκεια του Blitz, του ναζιστικού βομβαρδισμού.

Ονομάσθηκε «αρραβωνιαστικιά των ενόπλων δυνάμεων», παρέμεινε σε όλη της την ζωή στήριγμα των στρατιωτών, για τους οποίους τραγούδησε σε χώρες όπως η Αίγυπτος και η Ινδία, συχνά με κίνδυνο της ζωής της. Τον Μάιο, η Βέρα Λιν κάλεσε το έθνος «να θυμηθεί εκείνα τα θαρραλέα αγόρια και ό,τι θυσίασαν για μας». «Αφησαν τις οικογένειές τους και τα σπίτια τους για να πολεμήσουν για την ελευθερία μας και πολλοί έχασαν την ζωή τους προσπαθώντας να προστατεύσουν εμάς και τις ελευθερίες μας».