Ρόδος: 9χρονο παιδάκι λιποθύμησε από την πείνα έξω από φούρνο

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ρόδος: 9χρονο παιδάκι λιποθύμησε από την πείνα έξω από φούρνο

Σοκ προκαλεί στη Ρόδο η είδηση πως ένα 9χρονο κοριτσάκι περίμενε στη σειρά έξω από φούρνο για να πάρει ψωμί με τη μητέρα του και σύμφωνα με τις καταγγελίες έχασε τις αισθήσεις του από την πείνα...

Πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κορωνοϊό. Ο κ. Θ. Σταμούλης, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, μιλώντας στο Open TV, επιβεβαίωσε το συμβάν κι αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνει το «σμαραγδένιο νησί» από την οικονομική ύφεση που έχει επέλθει λόγω των κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων που απασχολούν την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Ερχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους... Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι... νέκρα».

9χρονο παιδάκι λιποθύμησε Ρόδος

Αναφορικά με το συμβάν με το κοριτσάκι που λιποθύμησε από την πείνα, μιλώντας στο ανοιχτό κανάλι η κα Σ. Μανιά, από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Αγία Σοφία» Ρόδου, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τόνισε ότι ο σύλλογος «ήρθε σε επαφή μαζί της. Είναι αξιοπρεπέσταση κυρία, δεν ζητά λεφτά, θέλει φαγητό για τα παιδιά της και μια δουλειά για να τα ζήσει» είπε η κα Μανιά και πρόσθεσε ότι ο σύλλογος έχει επιληφθεί του θέματος, για να έχουν τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι ένα πιάτο φαγητό...

Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα να προσπαθεί να τα φέρει βόλτα έχοντας δύο παιδιά, ένα νοίκι που τρέχει και μόλις και μετά βίας το καλύπτει, ενώ έχει μείνει άνεργη, καθώς η τουριστική επιχείρηση που εργάζεται, ούτε έχει ανοίξει, ούτε πρόκειται, κατά τα φαινόμενα. Σοκ είχε προκαλέσει και η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε αποθήκη.

Πηγή: ethnos.gr

Ασύλληπτη τραγωδία στην Ρόδο! Βρέθηκε νεκρή μια 16χρονη και μια 19χρονη

Η είδηση του θανάτου των δύο κοριτσιών σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο προκάλεσε σοκ και έβαλε σε σκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας που ακολουθούν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και όχι μόνο, ώστε να διασφαλίζονται οι τουρίστες.

Οι δύο Γαλλιδούλες, που ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές με τη μικρότερη αδερφή τους, έχασαν τη ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ωστόσο, εξίσου σοκαριστική είναι και η είδηση ότι στην πισίνα, τη στιγμή του τραγικού συμβάντος, δεν υπήρχε ναυαγοσώστης, ως όφειλε να υπάρχει, διότι... είχε λήξει το ωράριό του και δεν είχε αναπληρωθεί το κενό του. Ασύλληπτη τραγωδία: Φοιτήτρια έπεσε από αεροσκάφος!

Τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία, ηλικίας 16 και 19 ετών βρέθηκαν νεκρές στην πισίνα λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης.

Η ειρωνεία; Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ στο σημείο, το ένα από τα δύο κορίτσια ήταν ακόμα ζωντανό. Ωστόσο, τα πολύτιμα λεπτά που είχαν χαθεί, της κόστισαν τη ζωή της, καθώς οι προσπάθειες των διασωστών απέβησαν άκαρπες. Με άλλα λόγια, αν οι αρμόδιοι είχαν ακολουθήσει κατά γράμμα τον νόμο και τους κανονισμούς και στην πισίνα βρισκόταν κανονικά στο πόστο του ναυαγοσώστης, τα δύο κορίτσια από τη Γαλλία θα ήταν ακόμα ζωντανές.

Η δεύτερη κοπέλα ήταν ήδη στον πάτο της πισίνας. Οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και την παρέλαβαν, αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται πως η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κοπέλες είχαν φάει προηγουμένως. Όλα τα πααραπάνω δεν θα είχαν σημασία, αν υπήρχε ναυαγοσώστης και τις είχε τραβήξει εγκαίρως από το νερό.

Για το περιστατικό, ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του ΑΤ Ρόδου να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου και να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες στον θάνατο.

Οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας και συγκεκριμένα ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης θα οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα της Ρόδου, ο οποίος θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες.

Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: protothema.gr