Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης

Βρέθηκε θετικός οπλίτης

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης
Ενημέρωση 04.07.2020 13:47
Από Ελένη Ζουγανέλη

Συναγερμός σήμανε σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης μετά από θετικό κρούσματα που βρέθηκε. Συγκεκριμένα, μετά από τεστ οπλίτης, διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, ο 19χρονος, που βρισκόταν σε άδεια ορκωμοσίας, διαγνώσθηκε θετικός στο ιό και νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Νοισοκομείο Εκπαιδεύσεως της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οκτώ άτομα που διέμεναν στον ίδιο θάλαμο με τον 19χρονο και στα οποία δόθηκε άδεια ορκωμοσίας, μπήκαν σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ για τον κοροναϊό στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να χτυπά: Συναγερμός σε Ραφήνα και Πάτρα

Ο κορωνοϊός φαίνεται πως καλά κρατεί αφού μόλις πριν λίγες ώρες εμφανίστηκε το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στη Ραφήνα αλλά και δυο νέα στην Πάτρα. Έχουν βγει ανακοινώσεις!

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ραφήνα- Κάτοικος της περιοχής

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ραφήνα επιβεβαίωσε ο Δήμος, προχωρώντας σε όλα τα απαραίτητα μέτρα.Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 13 εισαγόμενα.

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε ανακοίνωσή στην ιστοσελίδα του, αναφέρει πως ο ασθενής, κάτοικος Ραφήνας, εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Να υπενθυμίσουμε πως μόλις εχθές 5 τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα βγήκαν θετικοί, δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μόλις ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος covid 19 και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου.

Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, που εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από την πρώτη στιγμή αυτής της υγειονομικής δοκιμασίας για όλους μας , επέλεξε το δρόμο της υπευθυνότητας, της αλήθειας και της άμεσης ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, από ένα μεμονωμένο ελπίζουμε περιστατικό.

Συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Τηρούμε σχολαστικά τους όρους προσωπικής υγιεινής. Απολυμαίνουμε τα χέρια μας μετά από κάθε έξοδο ή κοινωνική επαφή. Φοράμε μάσκα όπου αυτό προβλέπεται. Προστατεύουμε πρόσωπα «ευαίσθητων» υγειονομικά ομάδων στον περίγυρό μας. Κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις.

κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Συστήνουμε στους συμπολίτες μας, πέραν της τήρησης των παραπάνω κανόνων , να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες μας για τις επόμενες μέρες , μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και την πληρέστερη δυνατή εικόνα».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Κάρπαθο με νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Λάρισα - Εμφανίστηκε νέο κρούσμα

Share