Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Η ενημέρωση του Υπουργείου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 27.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οδήγησε στην απαγόρευση των πανηγυριών. Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες γύρω από την απόφαση της κυβέρνησης.

1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός νέα κρούσματα

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και μία αναισθησιολόγος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του STATUS FM 107,7 η γυναίκα έκανε το τεστ βρέθηκε θετική, νοσηλεύτηκε μια ημέρα στο νοσοκομείο και πλέον είναι στο σπίτι της, με ήπια συμπτώματα.

Αυτή την ώρα, γίνεται ιχνηλάτηση, δηλαδή είναι σε εξέλιξη τεστ, στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, που τυχόν ήρθε σε επαφή μαζί της.

Δείτε εδώ πόσα νέα κρούσματα είχαμε σύνολο μέχρι εχθές στην Ελλάδα!

Πηγή: protothema.gr