Κορωνοϊός: "Τσουχτερά" πρόστιμα για όσους δεν φοράνε μάσκες

Προσοχή! Σας αφορά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός:

Πολύ τσουχτερά πρόκειται να είναι τα πρόστιμα για όσους δεν φοράνε μάσκα προσώπου στους χώρους που έχει γίνει υποχρεωτική, προκειμένου να αποφευχθεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας για δεύτερη φορά.

Πρόστιμα ύψους 150 ευρώ θα πληρώνει όποιος δεν συμμορφώνεται με τις νέες οδηγίες προς τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και τους καταναλωτές, οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά πλέον να φορούν προστατευτική μάσκα, έπειτα από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την Παρασκευή, 17 Ιουλίου.

Μάλιστα, έξω από κάθε κατάστημα θα υπάρχει ειδική σήμανση προς τους καταναλωτές ότι απαιτείται η χρήση μάσκας για να μπουν στο κατάστημα και να κάνουν τα ψώνια τους, διαφορετικά - εάν εντοπιστούν από κλιμάκια ελέγχου - θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετική με αυτή την απόφαση.

Πρόστιμα για μάσκες

Η ανησυχία των ειδικών ήταν έκδηλη και μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση με τον κορωνοϊό, οι λοιμωξιολόγοι πιέζαν να γίνει υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους και όχι μόνο. «Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται στους κλειστούς χώρους, που είναι πολλοί άνθρωποι μέσα και στους ανοιχτούς χώρους όταν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός», ανέφερε στο OPEN TV ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Πηγή: ethnos.gr

Ο κορωνοϊός «χτυπάει» ξανά τη βασιλική οικογένεια - Θετική η κόρη του πρίγκιπα Αλβέρτου

Το δράμα για τη βασιλική οικογένεια του Μονακό δείχνει να μην έχει τέλος, αφού ο κορωνοϊός τη «χτύπησε» για μία ακόμα φορά. Η εξώγαμη κόρη του πρίγκιπα Αλβέρτου, Τζασμίν Γκρέις Γκριμάλντι, βρέθηκε θετική στον επικίνδυνο ιό, σκορπώντας την ανησυχία.

Με ένα βίντεο της που ανάρτησε στο instagram, σχολιάζοντας: «Ελπίζω να βοηθήσω έστω και ένα άνθρωπο με αυτό το βίντεο», η Τζασμίν Γκρέις Γκριμάλντι αποκάλυψε ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η 28χρονη ηθοποιός που γεννήθηκε εκτός γάμου ύστερα από τη σύντομη σχέση του πρίγκιπα Αλβέρτου με την αμερικανίδα πρώην σερβιτόρα και νυν μεσίτρια Ταμάρα Ροτόλο, αναγνωρίστηκε το 2006 από τον πρίγκιπα του Μονακό ως παιδί του.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, πως ο κορωνοϊός είχε κάνει την εμφάνισή του και στην βρετανική βασιλική οικογένεια καθώς είχε νοσήσει ο πρίγκιπας Κάρολος.

ΗΤζασμίν Γκρέις Γκριμάλντι που ζει στη Νέα Υόρκη ακούγεται να λέει στο βίντεο που κοινοποίησε: «Έχω κάποια νέα να μοιραστώ μαζί σας. Μου τηλεφώνησαν σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο στο οποίο υποβλήθηκα για τεστ στον κορωνοϊό και είμαι θετική. Αυτό δεν ήταν καθόλου σοκαριστικό για μένα, γιατί από την περασμένη εβδομάδα είχα συμπτώματα κορωνοϊού.

Ήμουν πραγματικά πολύ προσεκτική. Κρατούσα τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις. Έβγαινα μόνο για τα απαραίτητα ψώνια και πάντα φορούσα μάσκα και απολύμανα τα χέρια μου. Ελπίζω να βοηθήσω έστω και ένα άτομο με την προσωπική μου εμπειρία γιατί από την περασμένη εβδομάδα ήμουν πολύ άρρωστη».

Πηγή: protothema.gr