Κορωνοϊός: 27 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Τα 4 στις πύλες αεροδρομίων

Σε επιφυλακή η κυβέρνηση

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 27 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Τα 4 στις πύλες αεροδρομίων

Χθες, ημέρα Κυριακή 26 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ έκανε την τακτική του ενημέρωση που αφορά των αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα νέα κρούσματα που βρέθηκαν ήταν 27, ενώ 4 από αυτά βρέθηκαν στις πύλες αεροδρομίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού, μόνο τα 4 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη άνθρωπος κατέληξε από κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα 57 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας αγγίζει πλέον τους 202.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.193, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες.
1.174 (28,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.101 (50,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διάγραμμα Κρούσματα

Κορωνοϊός: 202 οι νεκροί στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ: Iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Η Ρωσία ανακοίνωσε πως έχει έτοιμο το εμβόλιο

Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κορωνοϊού στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και επιστήμονες του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι «είναι έτοιμο». Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Άμυνας Ρουσλάν Τσάλικοφ , σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Argumenti I Fakti.

Παράλληλα, ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου για τον κορωνοϊό, που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

«Οι δικοί μας εμπειρογνώμονες και οι επιστήμονες των αποτελεσμάτων του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι έχουν προβεί στις τελικές αξιολογήσεις των κλινικών δοκιμών...

Διαβάστε τη συνέχεια για το εμβόλιο του κορωνοϊού στο athensmagazine.gr