Σκηνές βγαλμένες από μαφιόζικη ταινία εκτυλίχθηκαν στη Βούλα

Στυγνή επίθεση

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Σκηνές βγαλμένες από μαφιόζικη ταινία εκτυλίχθηκαν στη Βούλα

Σκηνές βγαλμένες από ταινία με πρωταγωνιστές "μαφιόζους" εκτυλίχθηκαν χθες αργά το βράδυ στην περιοχή της Βούλας. Η ελληνική αστυνομία ενημερώθηκε για μία στυγνή επίθεση που περιελάμβανε πυροβολισμούς, ωστόσο τα αληθινά αίτια δεν έχουν βγει ακόμα στο φως.

Ειδικότερα, επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βούλα.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν στο πάρκινγκ έξω από το κατάστημα του φούρνου Ηπειρώτισσα.

επίθεση

Θύμα είναι ένας ημεδαπός, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμό στην κοιλιά από άγνωστο που επέβαινε σε διερχόμενη μοτοσικλέτα.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Ασκληπείο Βούλας. Η κατάστασή του είναι προς το παρόν άγνωστη.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Κανείς δεν ξεχνάει την πρόσφατη επίθεση βιτριόλι. Δείτε βίντεο ντοκουμέντο με την 35χρονη αφού επιτέθηκε στην Ιωάννα

Οι εξελίξεις για τη μαφιόζικη υπόθεση που εκτυλίχθηκε στη Βούλα

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ την δολοφονική επίθεση που έγινε χθες το βράδυ στο πάρκινγκ πολυκαταστήματος τροφίμων στη Βούλα εις βάρος ενός παλιού γνώριμου των Αρχών, το όνομα του οποίου συγκαταλεγόταν μια εποχή στη λίστα με τους πιο σκληρούς της νύχτας. Ο 50χρονος άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του έχοντας σοβαρό τραύμα στην κοιλιά.

Tο θύμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Συγκεκριμένα, το 2002 το όνομά του είχε εμπλακεί στην μεγαλύτερη υπόθεση εξάρθρωσης εκβιαστών που έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Αστυνομία.

Με βάση τις έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίες είχαν διαρκέσει δυο ολόκληρα χρόνια, σχηματίστηκε μια ογκωδέστατη δικογραφία μέσω της οποίας εκδόθηκαν συνολικά 44 εντάλματα σύλληψης εις βάρος ατόμων που ενέχονταν σε κυκλώματα εκβιαστών.

Το θύμα της χθεσινής δολοφονικής απόπειρας συγκαταλεγόταν σε μια λίστα 8 ανδρών που δεν είχαν συλληφθεί αλλά καταζητούνταν από τις Αρχές καθώς θεωρούνταν ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μάλιστα ο νούμερο ένα καταζητούμενος ήταν ο μακαρίτης Βασίλης Στεφανάκος ο οποίος την εποχή εκείνη είχε χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» των κυκλωμάτων εκβιαστών, καθώς μετά από ξεκαθάρισμα αντίπαλων ομάδων, το καλοκαίρι του 2000, κατάφερε με συνεργασίες, παραγκωνισμούς, πληρωμές να ελέγξει σχεδόν ολόκληρο το λεκανοπέδιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή στις 11.08.2002.

πυροβολισμοί

Από τότε κι ύστερα το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης στη Βούλα άρχισε να χάνεται σταδιακά από το προσκήνιο, επιλέγοντας την σιγουριά του παρασκηνίου χωρίς όμως να χάσει ούτε την δύναμη αλλά ούτε και την επιρροή του στη νύχτα.

Λέγεται δε ότι οι δραστηριότητες του επικεντρώθηκαν σε περιοχές – φιλέτο της πρωτεύουσας, για παράδειγμα στο Κολωνάκι κάνοντας μπίζνες όχι απαραίτητα στη παρανομία αλλά «καθαρές» εμφανιζόμενος πλέον ως επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στη νύχτα, το θύμα είχε αναπτύξει μεγάλο πεδίο δράσης με αποτέλεσμα να μπει στο μάτι ανταγωνιστών του, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με τις επεκτατικές του τάσεις .

Στους ανταγωνιστές του λοιπόν αλλά και σε παλιούς ανεξόφλητους λογαριασμούς με άλλους σκληρούς της νύχτας, επικεντρώνονται από χθες το βράδυ οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των φυσικών και ηθικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας του.

Ψάχνουν να βρουν ποιος όπλισε το χέρι των δυο αναβατών στο μαύρο Honda Transalp, οι οποίοι αν και του έριξαν δέκα σφαίρες, δυο μόλις τον τραυμάτισαν σε κοιλιά και χέρι, χωρίς να καταφέρουν να τον σκοτώσουν αν κι αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός, εκτιμά η Αστυνομία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Επίθεση με βιτριόλι: Κάμερα «κατέγραψε» το πρόσωπο της μαυροντυμένης - Ραγδαίες εξελίξεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 34χρονης Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι πριν από μερικές ημέρες. Οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τη γυναίκα που της επιτέθηκε και της κατέστρεψε το πρόσωπο με το οξύ. Κάμερα κατέγραψε το πρόσωπο της.

Το πρόσωπο της δράστηδας έχει καταγραφεί από κάμερα που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (10/06) το Mega, η εικόνα είναι από ψηλά αλλά παρόλα αυτά, υπάρχει μία γωνία όπου διακρίνεται το πρόσωπό της.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης δήλωσε αισιόδοξος ως προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης και υποστήριξε ότι όλα τα στοιχεία ερευνώνται μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι Αρχές θεωρούν ότι είναι θέμα ωρών η σύλληψη της δράστηδος, καθώς έχουν πλέον στην κατοχή τους τη φιγούρα της, τη φωνή της αλλά και τη διαδρομή της προς το κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, η σάρωση των επικοινωνιών φαίνεται ότι έβγαλε λαβράκι, καθώς εντοπίστηκε τηλέφωνο ύποπτης στην περιοχή της Καλλιθέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αισιοδοξία από την πλευρά των Αρχών. Είναι βέβαιο ότι η δράστρια κρύβεται και θεωρεί ότι έχει εκτελέσει το τέλειο σχέδιο. Όμως οι έρευνες δε σταματούν και συνεχίζουν να δίνουν καταθέσεις πρόσωπα «κλειδιά», όπως έγινε και χθες (09.05).

Η 34χρονη Ιωάννα αγωνιά για τη σύλληψη της γυναίκας που της επιτέθηκε, ενώ όπως αναφέρουν οι οικείοι της δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Πηγή: eleutherostypos.gr