Το χυδαίο ξέσπασμα της Ραχήλ Μακρή κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Πάρε τον π...λο»

Η ανάρτηση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Το χυδαίο ξέσπασμα της Ραχήλ Μακρή κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Πάρε τον π...λο»

Μία χυδαία ανάρτηση τις μέρες που είχε μιλήσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τα φαινόμενα ρατσισμού που αντιμετώπισε στην Ελλάδα έκανε η Ραχήλ Μακρή. Συγκεκριμένα η Ραχήλ Μακρή έγραψε στο facebook «πάρε το π..λο και πίσω την ελληνική ιθαγένεια».

Η κ. Μακρή ακολούθησε τα «χνάρια» των Κωνσταντίνου Καλέμη, υπεύθυνου του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση προσφύγων και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, οι οποίοι επιτέθηκαν στον Greek Freak την περασμένη Παρασκευή.

O Αντετοκούνμπο απάντησε στα παραπάνω μ’ ένα χαμόγελο, γράφοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ωστόσο, να σημειώσουμε πως πριν από λίγες ημέρες «έσκασαν» δυσάρεστα νέα για τον Γιάννη Ατεντοκούνμπο.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης για τον ρατσισμό στην Αμερική

Στην πρώτη γραμμή της διαδήλωση για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τον ρατσισμό στην Αμερική ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μαζί με πολλούς πολίτες, διαδήλωσε για να δικαιώματα των αφροαμερικανών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέβηκε στο κέντρο του Μιλγουόκι και διαδήλωσε μαζί με τα αδέρφια του, Θανάση και Αλέξανδρο, τη μητέρα τους Βερόνικα, τη σύντροφό του Μαράια Ρίντλσπριγκερ και το γιο τους, Λίαμ.

Όλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”, μάσκες και γάντια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ενώ, μοίρασε μπουκάλια με νερό στους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Γιάννης Αντετοκούνμπο διαδήλωση Τζορτζ Φλόιντ

Εκτός εαυτού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν άντεξε και βγήκε εκτός εαυτού για την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ με τον ρατσισμό, με μία δημόσια τοποθέτηση.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό είναι έκρυθμη, με τις διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας να αποτελούν τον κανόνα των τελευταίων ημερών. Αποτελώντας εδώ και αμερικά χρόνια κομμάτι της κοινωνίας των ΗΠΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφρασε τα συναισθήματά του για το θλιβερό συμβάν και όλα όσα έχουν ακολουθήσει.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον λογαριασμό του στο Twitter μιας και του το χάκαραν. Δείτε εδώ το μήνυμα που έστειλε για να ζητήσει συγγνώμη.

"Αλήθεια δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς νιώθω, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα ξέρω είναι πως φτάνει πια. Είναι ώρα για αλλαγή" έγραψε χαρακτηριστικά ο Greek Freak, ο οποίος συνόδευσε το τιτίβισμά του με το όνομα του Τζορτζ Φλόιντ και του Αχμάντ Άρμπερι (δολοφονήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, σε μία πράξη που είχε ρατσιστικό περιεχόμενο) ως hashtag.

Πηγή: iefimerida.gr