Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση πως η Φώφη Γεννηματά διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, προσήλθε σήμερα το πρωί στο εφημερεύον νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμπύρετος και με συμπτώματα έντονου άλγους λόγω νεφρολιθίασης.

Υποβλήθηκε επιτυχώς σε αφαίρεση λίθου και πήρε ήδη εξιτήριο.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό, εσπευσμένα στο νοσοκομείο είχε διακομισθεί και η Μαρίνα Πατούλη. Δείτε εδώ τι είχε συμβεί με την υγεία της.

Φώφη Γεννηματά νοσοκομείο

Συγκλόνισε η Φώφη Γεννηματά: "Ήταν ισχυρό σοκ! Είχε καρκίνο στον μαστό.." - Η Ελεονώρα Μελέτη την άκουγε παγωμένη...

«Δεν ήθελα να σκεφτεί ούτε ένας Έλληνας ότι θέλω να εκμεταλλευτώ το συναίσθημά τους για την απώλεια του πατέρα μου. Και πέρα από το τι θα σκεφτόταν ο καθένας και η ίδια δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω.

Χρειαζόταν ένας χρόνος για να αφομοιώσουμε το πένθος. Ήταν ισχυρό το σοκ. Στην αρχή δεν μπορούσα ούτε να σκεφτώ τέτοια πράγματα. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού. Σκεφτόμουν ότι μια μέρα θα με ρωτήσει γιατί μαμά δεν ασχολήθηκες; Δεν τα έλεγε καλά ο παππούς;»

Μιλώντας για τον καρκίνο και την απώλεια των γονιών της είπε: «Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους.

Ήταν μαζί από δεκατριών χρονών. Μια ζωή μαζί. Το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη καρκίνος. Είχε καρκίνο στο μαστό. Ήταν ένα στίγμα για όλη την οικογένεια. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να μιλήσω στη συνέχεια εγώ ήταν γιατί έπρεπε αυτό το πράγμα να το σπάσουμε. Δεν τελειώνει η ζωή. Δεν σταματάς να είσαι γυναίκα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις.

Δεν νιώσαμε ποτέ στο σπίτι ότι είχαμε έναν άρρωστο άνθρωπο. Η μητέρα μου είχε μια δίψα για τη ζωή που μας τη μετέδωσε. Χόρευε μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμα και όταν της ήταν πολύ δύσκολο. Κανένας όμως δεν καταλάβαινε πόσο δύσκολο της ήταν. Όλα αυτά είναι πράγματα που εμένα με έχουν στιγματίσει. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο αυτό που βιώσαμε. Ειδικά για εμένα γιατί δεν είχα αποκτήσει τα δικά μου παιδιά. Βυθίζεσαι. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον θάνατο και την οργή που φέρνει για την απώλεια».

Η αποκάλυψη για την μητρότητα

Μιλώντας για τη μητρότητα και την απόκτηση του πρώτου της παιδιού τη στιγμή που οι γιατροί της έδιναν πολύ λίγες πιθανότητες να τα καταφέρει εξομολογήθηκε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά. Υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν και το σέβομαι. Εγώ δεν είμαι έτσι.

Ήμουν μόλις 22 ετών όταν μου το είπαν. Δεν έγινε εύκολα. Προσπαθούσα δέκα χρόνια να μείνω έγκυος. Με πολλές αποτυχίες και αναποδιές. Αλλά πάντα στη ζωή αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Σήμερα έχω τρία παιδιά και χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς οι γονείς μου δεν πρόλαβαν να τα γνωρίσουν. Έφυγαν και με αυτόν τον καημό».