Κορωνοϊός: 65 νέα κρούσματα στην χώρα μας

Η ενημέρωση του Υπουργείου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 65 νέα κρούσματα στην χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 65.

Από τα 65 τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

7 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών. 1 (14.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δείτε εδώ και τις συλλήψεις που έγιναν στη Μύκονο λόγω συνωστισμού.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πέθανε ο Άντον Χουντάεφ από κορωνοϊό!

Ο φονικός κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις και συνεχίζει να "θερίζει" ζωές. Ένα νέο θύμα του είναι ένας γιατρός από την Ουκρανία που κατέληξε σήμερα, καθώς έχασε τη μάχη του για τη ζωή.

Σε ηλικία 48 ετών ο Αντόν Χουντάεφ νικήθηκε από τον φονικό ιό.

Ο γιατρός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ουκρανίας και γιατρός της Μέταλιστ, Αντόν Χουντάεφ, πέθανε σε ηλικία μόλις 48 ετών από την Covid-19, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (UAF).

«Εκ μέρους του προέδρου της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αντρέι Παβένκα, του προπονητή της εθνικής ομάδας Αντρέι Σεφτσένκο και ολόκληρης της οικογένειας ποδοσφαίρου της Ουκρανίας, εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Όλη η εθνική ομάδα λυπάται πολύ», ανέφερε η Ομοσπονδία της Ουκρανίας, που πρόσθεσε πως οι καλύτεροι γιατροί της χώρας πάλεψαν για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο Χουντάεφ ήταν τα τελευταία 20 χρόνια ο γιατρός της Μέταλιστ Χάρκιβ και από το 2016 είχε αναλάβει καθήκοντα και στην Εθνική ομάδα της Ουκρανίας.

Από κορωνοϊό ηττήθηκε και ο Σέσαρ Σαλίνας!

Ο γιατρός Άντον Χουντάεφ από την Ουκρανία που κατέληξε από κορωνοϊό.

Γιατρός Κορωνοιος

Θετικός στον κορωνοϊό κορυφαίος ποδοσφαιριστής

Θετικός σε τεστ κορωνοϊού βρέθηκε και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Τσάβι Ερντάντεθ. Ο Τσάβι έγραψε στα social media πως αισθάνεται καλά ωστόσο ανέφερε πως πρέπει να μπει σε καραντίνα μέχρι οι γιατροί να του επιτρέψουν να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Θυμίζουμε πως ο Τσάβι εργάζεται ως προπονητής στην Αλ Σάαντ, την ομάδα που ολοκλήρωσε ποδοσφαιρικά την καριέρα του. Ο Ισπανός «θρύλος» της Μπαρτσελόνα έγραψε:«Πριν από λίγες μέρες και ακολουθώντας τις οδηγίες, βρέθηκα θετικός στον κορωνοϊό. Ευτυχώς αισθάνομαι καλά, αλλά πρέπει να μπω σε καραντίνα μέχρι να μου δώσουν το “ok” οι γιατροί για να μπορέσω να επιστρέψω στη ρουτίνα μου και τη δουλειά μου.