Κορωνοϊός: Στα 26 τα κρούσματα από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη

Κόκκινος συναγερμός!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στα 26 τα κρούσματα από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη

Σε εστία διασποράς του κορωνοϊού φαίνεται ότι μετατράπηκε ο γάμος στην Αλεξανδρούπολη, καθώς άλλοι τρεις καλεσμένοι βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19. Συνολικά, τα κρούσματα από τον συγκεκριμένο γάμο ανέρχονται σε 26.

Mέχρι χθες, στο νοσοκομείο είχαν εξεταστεί 120 πολίτες, που ήταν προσκεκλημένοι στην τελετή, όπως και επαφές των κρουσμάτων.

Ωστόσο, όπως είπε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης από το σύνολο των 250 καλεσμένων στον γάμο, αρκετοί πήγαν για εξετάσεις σε ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν μέσω του ΕΟΔΥ το επόμενο διάστημα. Κάτι τέτοιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αύξηση του τελικού αριθμού των κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή στη Λάρισα, διαγνώσθηκαν 7 γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο!

Συναγερμός έχει σημάνει στον νησί των ανέμων καθώς ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του και στη Μύκονο! Συγκεκριμένα, κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε γνωστό μαγαζί που ανήκει στο χώρο της εστίασης.

Πιο αναλυτικά, συναγερμός έχει σημάνει στη Μύκονο μετά το κρούσμα σε υπάλληλο του «Alemagou».Σύμφωνα με ανάρτηση του του Alemagou στο Instagram έχουν υποβληθεί σε τεστ όλοι οι εργαζόμενοι και το κατάστημα θα μείνει κλειστό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Μύκονος κορωνοϊός
«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από τεστ που έκανε υπάλληλος του γραφείου μας, βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Ύστερα από αυτό και για λόγους ασφάλειας προχωράμε σε μοριακό τεστ Covid-19 στο σύνολο του προσωπικού και σε απολύμανση όλων των χώρων του καταστήματος.

Όπως είναι αυτονόητο, κρίναμε ότι το κατάστημα πρέπει να παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτοελέγχου και να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού».

Το κρούσμα στο Alemagou προκαλεί ανησυχία μετά και τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν στο μαγαζί τις προηγούμενες ημέρες.

Η υπάλληλος που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό νοσηλεύεται σε box αρνητικής πίεσης στο Κέντρο Υγείας του νησιού, της χορηγείται φαρμακευτική αγωγή και θα μεταφερθεί στην Αθήνα, αν χρειαστεί. Εντωμεταξύ έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτισης.

Σοκάρει το γεγονός ότι στο μαγαζί αυτό εργάζεται ως σερβιτόρα και η κόρη του Βλάσση Μπονάτσου! Διαβάστε τι είχε δηλώσει σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή της.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr